Gå videre til innhold
Min skyld ble den mest solgte sakprosaboken i Norge både i 2021 og 2022. Min skyld vant også Bokhandlerprisen 2021 og ble i tillegg kåret til årets bok av BOK365-leserne, den er trykket i opplag på 130 000 eksemplarer
Min skyld ble den mest solgte sakprosaboken i Norge både i 2021 og 2022. Min skyld vant også Bokhandlerprisen 2021 og ble i tillegg kåret til årets bok av BOK365-leserne, den er trykket i opplag på 130 000 eksemplarer

Pressemelding -

Abid Rajas bok Min skyld er den mest solgte sakprosaboken i Norge for andre år på rad


Abid Rajas kritikerroste bok Min skyld En historie om frigjøring ble lansert august 2021, og gikk rett inn på bestselgerlisten. I fjor solgte Rajas «Min skyld» mest av alle bøkene i Norge, i år selger den fortsatt mest av alle sakprosabøker, melder VG.

Det er Bokhandlerforeningen som på oppdrag fra VG har utarbeidet en liste over hvilke bøker som solgte mest i 2022, helt uavhengig av både sjanger, utgaver (hard/pocket er slått sammen) og utgivelsesår.

Årtes mest solgte bok, uavhengig av sjanger, ble en fransk roman!
Rajas bok er utgitt av Cappelen Damm, og forlaget kan fortelle at de har trykket 130 000 eksemplarer.
Det er også Cappelen Damm som har utgitt boken som topper den ultimate bestselgerlisten for 2022 og er årets mest solgte bok i 2022, nemlig franske Valerié Perrins roman «Å vanne blomster om kvelden». Her har det norske forlaget rundet 80.000 eksemplarer i opplag. I januar følger Cappelen Damm opp den franske suksessen og utgir Perrins neste roman, «De tre», i norsk utgave. Det er Kristi Rédis Heggli som har oversatt begge Perrins bøker til norsk.

Norges største forlag kan i tillegg også juble over å ha utgitt årets mestselgende barnebok
Musse og Helium 1: Mysteriet med hullet i veggen, skrevet av den svenske forfatteren Camilla Brinck og oversatt til norsk av Nina Aspen, er årets mest solgte barnebok i Norge. I Sverige har Musse og Helium-bøkene siden 2018 hatt et totalt opplag på over 1 million. Ett år etter at den svenske barneboksuksessen Musse og Helium ble utgitt i Norge, har forlaget Cappelen Damm trykket nærmere 100 000 eksemplarer av bøkene.

Related links

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.