Følg Cappelen Damm

Afrika: Fra de første mennesker til årets Nobel fredspris

Pressemelding   •   des 05, 2019 13:40 CET

For første gang på flere tiår foreligger nå en helt nyskrevet bok om Afrika på norsk.
Historiker Tore Linné Eriksen tar oss med på en spennende reise helt fra de første stegene på vei mot vår egen art, Homo sapiens, ble tatt i Afrika for sju-åtte millioner år siden, og fram til dagens Afrika og årets fredsprisvinner, den etiopiske statsministeren Abiy Ahmed.

Forfatteren formidler oppdatert kunnskap og nye perspektiver med stor fortellerglede, og løfter fram forholdet mellom mennesker, miljø og natur på dette mangslungne kontinentet, som i dag rommer 1,3 milliarder mennesker fordelt på 55 stater.

Her er både de lange linjene, fordypning i utvalgte temaer og møter med enkeltpersoner. Alle deler av kontinentet får rikelig plass i boka, samtidig som forbindelsene til andre deler av verden er en av historiens hovedlinjer. Gjennom kart, bilder og personportretter rykker afrikanerne oss nærmere, og viser at vi både har en felles fortid og en felles framtid.

Afrika. Fra de første mennesker til i dag er en rikt illustrert praktbok som retter seg mot en bred og allment interessert lesekrets.

Les utdrag fra boka.

Tore Linné Eriksen er historiker, faglitterær forfatter og professor emeritus i utviklingsstudier ved OsloMet – Storbyuniversitet.

For mer informasjon om boka eller avtale om intervju, kontakt forfatter Tore Linné Eriksen: 91375541 / toreeri@oslomet.no

For anmeldereksemplar, kontakt markedsansvarlig Gerd Ødeskaug: 402 44 036 / gerd.irene.odeskaug@cappelendamm.no

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.