Gå videre til innhold
Bokaktuell jubilant. (Foto: Thyra Dragseth / Cappelen Damm)
Bokaktuell jubilant. (Foto: Thyra Dragseth / Cappelen Damm)

Pressemelding -

Aktuell med ny diktsamling – 40 år etter debuten

I 2020 er det 40 år siden Terje Dragseth debuterte som forfatter og 26. juni fyller han 65 år. Nå er han aktuell med diktsamlingen Alt jeg er redd for.

Dragseth presenterer et mangfold av uttrykk i denne diktsamling. Fra bekjennelser i sentrallyrisk tradisjon, vers på rim, dikt bestående av bare tall, politiske pamfletter, dikt tilegnet andre poeter, til refleksjoner over hva sjelen kan være for en størrelse og hva språket betyr for fellesskapet.

Som så mange ganger tidligere i forfatterskapet viser Dragseth seg her frem som en særdeles oppfinnsom og frigjort poet.

Terje Dragseth (f. 1955) har siden debuten med Offerfesten (1980) utgitt en rekke bøker som har befestet hans posisjon som en av våre mest innovative og tydelige poeter. For Bella Blu: Håndbok for verdensrommet fikk han Triztan Vindtorns poesipris i 2013. Tre år etter ble han tildelt  den høythengende, danske prisen  F. P. Jacs Minde legat. Dragseth jobber også med film og musikk.

I 2020 ble den tyske oversettelsen av Bella Blu: Håndbok for verdensrommet utvalgt til den prestisjetunge, tyske Lyrik-Empfehlungen hvor noen av Tysklands fremste poesieksperter velger ut diktsamlinger de anser som spesielt tilrådelige.


Alt jeg er redd for er allerede anmeldt i hans hjembys avis, Fædrelandsvennen, som blant annet kaller den ..."et mesterverk". 

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.