Gå videre til innhold
Aktuelle ungdomsbøker fra Cappelen Damm

Pressemelding -

Aktuelle ungdomsbøker fra Cappelen Damm

Nå lanseres flere spennende ungdomsbøker, som er oppfølgere eller andre/tredje bøker i serier. Blant disse er Mari Moen Holsves Svart regn. Første bok i trilogien, Halvgudene, vant Arks Barnebokpris i 2011. Blant aktuelle oversatte titler er også Amy Plums Til jeg dør, som er den spennende fortsettelsen til fjorårets Våk over meg.
Kontakt forlaget for anmeldereksemplarer.

Mari Moen Holsve: Svart regn
Svart regn er andre bok i trilogien HalvgudeneVi har i første bok blitt kjent med trillingene Dimyne, Briskir og Trigg: Tre søsken fra Oslo som lærer at de opprinnelig er fra øyriket Tiladnen, en fremmed verden med merkelige skapninger skapt av landets mange guder – og trillingene lærer også at de er barn av en av Tiladnens guder. Som halvguder er søsknene i stor fare på Tiladnen, der en mektig og mystisk organisasjon kalt Forbundet er ute etter dem. Forbundet ønsker å bruke de guddommelige kreftene trillingene har arvet etter moren i sin plan om å overta hele Tiladnen. Svart regn fortsetter der første bok slapp: Dimyne, Briskir og Trigg planlegger å infiltrere en samling i Forbundsborgen, der blant annet Forbundets leder, Frytilgor, er tilstede. Men når sanndrømte Briskir drømmer at et vulkanutbrudd vil finne sted rett ved borgen, innser de at det beste vil være å holde seg langt unna. Men Briskir har sett mer: Ham selv og Dimyne, like ved vulkanen. Hva bringer dem så nære livsfare? Og hvorfor er ikke Trigg tilstede? Den populære første boka i serien, Halvgudene, vant Arks Barnebokpris i 2011. (Hovedmålgruppe: 12-16 år).
Mari Moen Holsve (f. 1986) debuterte med fantasyromanen Skjelka-Agenten i 2006, og ble nominert til Uprisen for bok nummer to, Rasp. Halvgudene 1. bok ble lansert i februar 2011. Holsve er bosatt i Oslo.

John Grisham: Theodore Boone. Kidnappingen (oversatt av Tore Aurstad)

Kidnappingen er er andre bok i serien om advokatspiren Theodor Boone og er breddfull av den samme dramatikken og spenningen som plasserte John Grisham øverst på salgslistene som den ubestridte kongen av rettsthrillere. Nå er det mer som står på spill enn noensinne. Da April forsvinner hjemmefra midt på natten, forstår ingen hva som har skjedd – ikke engang Theo Boone, Aprils aller beste venn. Mens frykten herjer i den lille byen og politiet står bom fast, må Theo ta i bruk all sin juridiske kunnskap og alle sine evner som etterforsker for å avdekke sannheten og redde April. Med Theodore Boone har suksessforfatter John Grisham for første gang skrevet en serie for unge lesere. Første bok, Theodor Boone. Advokatspire, kom våren 2011. (Hovedmålgruppe 13-15 år).
John Grisham (1955) regnes som en av verdens aller største spenningsforfattere med mer enn 100 millioner solgte bøker. Med klassikere som Firmaets mann, Juryen, Regmakeren og Klienten har han hatt enorm suksess også i Norge. 

Amy Plum: Til jeg dør (oversatt av Agnete Øye)
Med den strålende debutboka Våk over meg, som kom på norsk høsten 2011, skapte nykommeren Amy Plum en kraftfull paranormal mytologi rundt de udødelige gjengangerne. Da Kate Merciers foreldre dør i en tragisk bilulykke, må hun forlate livet i New York – og minnene – for å bo hos besteforeldrene i Paris. Så møter hun Vincent. Han er mystisk, sjarmerende og ubegripelig vakker. Men etter som de blir bedre kjent, oppdager hun at han er en revenant – en gjenganger, hvis skjebne er å ofre seg selv, om og om igjen for å redde andres liv. Det går raskt opp for Kate at dersom hun velger å følge hjertet, vil hun aldri mer være trygg. Den andre boka i Våk over meg-trilogien, Til jeg dør, er full av romantikk og spenning. Kate og Vincent har kommet seg gjennom den vanskelige starten og er endelig sammen i Paris, lysets og kjærlighetens by. Kjærligheten vokser, men et spørsmål forblir ubesvart: Hvordan skal de kunne være sammen dersom ikke Vincent kan stå imot trangen til å ofre seg for andre og dø i deres sted? Den siste boka i trilogien, Hvis jeg skulle dø, kommer ut i 2013. (Hovedmålgruppe 13-18 år).
Amy Plum vokste opp i Alabama, og bodde i Chicago, Paris, London og New York før hun flyttet til en liten fransk landsby i Loire-dalen hvor hun nå bor med mann, hund og to barn. Våk over meg var hennes debutroman.

Clive Barker: Abarat. Absolutt midnatt (oversatt av Cecilie Winger)
Abarat. Absolutt Midnatt er Clive Barkers 22. bestselger, og den tredje av det som etter planen skal bli de fem bøkene om det fantastiske øyriket Abarat. Bok 1, Abarat, kom ut på norsk i 2003. Bok 2, Abarat, Magiske dager - krigerske netter, kom i 2005. Alle bøkene er gjennomillustrert av forfatteren selv. De to første bøkene ble relansert i pocket våren 2012. En ung jente, Candy, forviller seg en dag til et øyrike hvor hver øy er en time i døgnet. Etter hvert forstår hun at hennes oppgave er å redde øyriket fra de mørke kreftene som begynner å røre på seg, krefter som er eldre enn tiden selv, og ondere enn noe Candy har vært utsatt for før. I tredje bok, Absolutt midnatt, fortsetter Candy sin reise gjennom Abarat fra øy til øy og over havet med sin forunderlige venneflokk. Problemet er bare at vansker oppsøker Candy hvor hun enn kommer. Og snart gjennomskuer hun en hemmelig plan, klekket ut av den djevelske Bestemor Broket, som er besatt av drømmen om å bli keiserinne over hele øyriket. Metoden hennes er enkel. Hun vil formørke himmelen og slukke sol, måne og stjerner. Hun vil frembringe ABSOLUTT MIDNATT.(Hovedmålgruppe: 12-18 år).
Clive Barker (1952) er kjent for voksne lesere som en populær skrekkforfatter og som mannen bak de kjente Hellraiser-filmene. Abarat var hans første ungdomsroman. Clive Barker er også en anerkjent kunstner, og han har selv malt illustrasjonene som er med på å skape det fantastiske, fantasieggende landskapet i Abarat.

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950
Julia Kleppestø Selbekk

Julia Kleppestø Selbekk

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 41208500

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.