Gå videre til innhold
Oslos nyeMed sine 22 avdelinger er Deichman bibliotek i Oslo, med Deichman Bjørvika i spissen, en betydelig formidler av litteratur, særlig til barn og unge. Det er mange gode lesetips å hente for de yngste på bibliotekets utlånstopp 2020!
Oslos nyeMed sine 22 avdelinger er Deichman bibliotek i Oslo, med Deichman Bjørvika i spissen, en betydelig formidler av litteratur, særlig til barn og unge. Det er mange gode lesetips å hente for de yngste på bibliotekets utlånstopp 2020!

Pressemelding -

Anna Fiske på Deichmans utlånstopp med Hvordan lager man en baby? og Hvordan begynner man på skolen?!

Deichman Bjørvika er et fantastisk tilbud til Oslos befolkning. Spesielt barn og ungdom trekkes til det nye hovedbiblioteket. Der kan de slange seg i en sofakrok med venner og en bok, og låne med seg hjem. Biblioteket omfatter hele 22 avdelinger. Nå har Deichman offentliggjort sin utlånstopp for 2020, der Cappelen Damms barne- og ungdomsbøker markerer seg i flere kategorier. Anna Fiske ligger på sakprosatoppen med hele to titler: "Hvordan begynner man på skolen?" (2020) og Hvordan lager man en baby? (2019)

Sakprosa for barn
I denne kategorien finner vi forlagets bøker på de fem første ti på topp-plassene. Det er bildenebøkene som dominerer. Blant disse finner vi også to Leseløver, en serie lettlestbøker for de ferskeste leserne. Alle bøkene har tydelig og appellerende tematikk. Her er listen:

  1. "Hvordan begynner man på skolen?" av Anna Fiske
  2. "Hvordan lager man en baby?" av Anna Fiske
  3. "Virkelighetens monstre" av Line Renslebråten
  4. "Hai!" av Henning Røed
  5. "Svaret er sjiraff" av Mari Kjetun

Skjønnlitteratur for barn
Den superpopulære serien, "Gutta i trehuset", utgitt på Cappelen Damms lille imprintforlag, Fontini, har tatt hele tre av plassene på topp ti-listen i denne kategorien.

Barne- og ungdomsdebutanter
Gulraiz Sharif var kanskje den av fjorårets debutanter som fikk mest oppmerksomhet. Han ligger på førsteplass på utlånstoppen i hele to klasser med romanen "Hør her'a!". Blant debutantene på topp ti-listen finner vi også Silje Hansen Flemmen og Jannicke Hansens (ill.) kritikerroste og originale bildebok "Hvit".

Ungdomsbøker
Også i denne kategorien ligger "Hør her'a!" av Gulraiz Sharif på førsteplass. Vi finner i tillegg finner vi "Hva vil folk si" av Iram Haq og Hilde Hagerup blant de ti mest lånte ungdomsbøkene. "Hva vil folk si" er bygget på Iram Haqs Oscar-nominerte film med samme navn.

Utlånstopp - alle kategorier
Her er lenken til den komplette listen over alle de 12 kategoriene for voksne og barn: https://publish.mynewsdesk.com/no/edit/pressreleases/3063252 

Kontaktperson i forlaget: 
Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomslitteratur, Anne Østgaard: anne.ostgaard@cappelendamm.no/mobil: 971 64 649

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950
Anne Østgaard

Anne Østgaard

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Barne- og ungdomsbøker Barnebøker 97164649

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.