Gå videre til innhold
Anna Funder lanserer sterk krigshistorie i Oslo

Pressemelding -

Anna Funder lanserer sterk krigshistorie i Oslo

Mange husker australske Anna Funder fra den prisbelønte dokumentarboka Stasiland, som hun gjorde stor internasjonal suksess med. Nå er Funder tilbake, aktuell med sin første roman, Alt jeg er, som er basert på en sann historie om Ruth Blatt, en heroisk kvinne forfatteren kjente personlig. Anna Funder kommer til Oslo 25.-27. april, og onsdag er hun å se på Litteraturhuset, i samtale med Arnhild Skre om sin nye bok. Kontakt forlaget for intervjuavtale.

Historie basert på virkelige mennesker:
Alt jeg er er basert på historiske personer og er en sterk skildring av mellomkrigstidens motstandsbevegelse og et knippe heroiske menneskers innsats og skjebner. Anna Funder ble som 18-åring i Australia kjent med den virkelige Ruth Blatt. Tyske Ruth var som ung venstreaktivist sterkt engasjert i kampen mot nazistenes maktovertakelse. Sammen med blant annet kjæresten Hans, dramatikeren Ernst Toller og kusinen Dora Fabian, måtte de flykte til London etter at Hitler kom til makten i 1933. Fra London fortsatte de motstandskampen, men oppdaget at det velorganiserte Gestapo jakter på sine motstandere langt utenfor Tysklands grenser, og heller ikke i London var de trygge. Ruth Blatt klarte på mirakuløst vis å unnslippe nazistene, og kom seg etter hvert til Australia. Ikke alle hun flyktet sammen med var like heldige. De mystiske drapene i Bloomsbury i 1935 skapte store overskrifter i London den gang. I alt rundt 55.000 intellektuelle ble drevet i eksil fra Tyskland i 30-årene, og 7000 av dem havnet i London. Anna Funders historie om disse modige krigsmotstanderne som kjempet for livet i London er en for mange ukjent del av krigshistorien. 

Møt Anna Funder på Litteraturhuset onsdag 25. april kl 19 (i Wergeland): Hitler i London.
Anna Funder i samtale med Arnhild Skre.
http://www.litteraturhuset.no/program/2012/04/hitleriengland.html

Anna Funders etterlengtede roman har fått varm mottakelse i internasjonal presse: «Trollbindende. Her finnes ekkoer av de beste spionfortellingene». Sunday Telegraph (UK)
«Alt jeg er er en gripende fortelling om kjærlighet og svik». New Statesman
«Spennende som en thriller» The Australian

Anna Funder (f. 1966) er fra Australia. Funder er journalist, TV- og radioprodusent og jurist. Hun hadde stor suksess internasjonalt med Stasiland, og vant Storbritannias høyeste utmerkelse for sakprosa, BBC Four Samuel Johnson Prize, i 2004.

Kontakt forlaget for intervjuavtale.

Related links

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950
Julia Kleppestø Selbekk

Julia Kleppestø Selbekk

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 41208500

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.