Følg Cappelen Damm

Arv og miljø av Vigdis Hjorth er blant årtusenets beste bøker, mener danske Berlingske

Pressemelding   •   mar 09, 2021 15:00 CET

Arv og miljø ble nominert til priser som Bokhandlerprisen, Kritikerprisen og Nordisk råds litteraturprisen. I Norge er romanen trykket i et opplag på over 150 000 eksemplarer, og den er utgitt i nærmere 30 land.

Danmarks eldste avis, Berlingske, presenterer Vigdis Hjorths roman Arv og miljø som en av de beste bøkene utgitt på 2000-tallet.

«Verden står stille. Leselysten og boksalget har eksploderte – men hva skal man lese», spør Berlingske. For å finne svaret ber avisen sine litteraturanmeldere presentere det de mener er de tre beste bøkene utgitt etter 1. januar 2000. På listen som fremlegges er Vigdis Hjorths prisbelønnede bestselger Arv og miljø. Avisen omtaler boken som en «forrykende og uerstattelig» roman som dissekerer familierelasjoner på øyeåpnende vis. 

Avisen er også begeistret for Hjorths nyeste roman. Da Berlingske i desember kåret årets beste bøker fra 2020 var det Vigdis Hjorths roman Er mor død som toppet listen: "Vigdis Hjorths formidable og modige fortelling, «Er mor død«, om dem som bærer rundt med sin mor på ryggen som deres livs kors, burde være obligatorisk lesning for alle med en familie", skrev anmelderen og ga romanen 6 stjerner.