Gå videre til innhold
 Ingeborg Arvola og Brynjulf Jung Tjønn er denne uken nominerte til både Kritikerprisen for beste voksenbok og Ungdommens kritikerpris.
Ingeborg Arvola og Brynjulf Jung Tjønn er denne uken nominerte til både Kritikerprisen for beste voksenbok og Ungdommens kritikerpris.

Pressemelding -

Arvola og Tjønn nominert til både Kritikerprisen for beste voksenbok og Ungdommens kritikerpris.

I dag ble det kjent at Kniven i ilden av Ingeborg Arvola og Kvit, norsk mann av Brynjulf Jung Tjønn er nominert til Ungdommens kritikerpris 2023.

Ungdommens kritikerpris er en pris for skjønnlitterær samtidslitteratur. Den administreres av Foreningen !les og deles ut av elever i videregående opplæring. Det er syv juryklasser i videregående skole som kårer vinneren som vil bli offentliggjort på Sentralen i Oslo 31. mars 2023.

Nominert til to viktige priser i løpet av en uke
-For en stor, stor glede med nominasjon til Arvola og Tjønn! De to forfatterne skriver så ulikt, det er en historisk roman og en diktsamling, den ene lagt mer enn 100 år tilbake i tid, den andre fra samtida – og likevel har de fellestrekk: Bøkene tematiserer identitet, kultur og tilhørighet på måter som når fram til mange lesere, sier Kari Joynt, sjefredaktør i Cappelen Damm.

Brynjulf Jung Tjønn har tidligere mottatt både Brageprisen og P2-lytternes romanpris for bøkene sine. I 2022 toppet han bestselgerlisten for lyrikk med diktsamlingen Kvit, norsk mann. Det er en samling vonde og kloke – men tidvis også morsomme – dikt om norsk oppvekst og norsk rasisme. Gripende, rystende og viktig er adjektiv som er blitt brukt om boken.


Ingeborg Arvola har skrevet en rekke prisbelønte bøker for både voksne og barn. I 2022 ble hun nominert til Bokhandlerprisen og mottok også Brageprisen for romanen Kniven i ilden, som er første bok i serien Ruijan rannalla - Sanger fra ishavet, om kvener og landskapet de lever i.

Denne uken ble det altså kjent at Arvola og Tjønn begge er nominerte både til Kritikerprisen for beste voksenbok og Ungdommens kritikerpris.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Relatert innhold

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.