Gå videre til innhold
Ingeborg Arvola har stor suksess med romanen "Kniven i Ilden" (foto: Fartein Rudjord/NORLA)
Ingeborg Arvola har stor suksess med romanen "Kniven i Ilden" (foto: Fartein Rudjord/NORLA)

Pressemelding -

Ingeborg Arvola nominert til Nordisk råds litteraturpris

I dag ble det kjent at forfatter Ingeborg Arvola er nominert til Nordisk råds litteraturpris 2023 for romanen Kniven i Ilden.

Arvola har hatt stor suksess med romanen som utkom i september 2022 og som er den første i serien Ruijan rannalla - Sanger fra ishavet, om kvener og landskapet de lever i. Den ble kritikerrost i norske medier da den utkom i fjor høst og ble en umiddelbar salgssuksess og er nå trykket i over 27000 eksemplarer. Også utenlandske forlag har fått øynene opp for boken og rettigheter for utgivelse er solgt til en rekke land. I tillegg ble hun tildelt Brageprisen, samt nominert til Bokhandlerprisen, Kritikerprisen og Ungdommens kritikerpris.

Eventyrlig, storslått og magisk

Nå er hun altså nominert til den gjeve Nordisk råds litteraturpris og bedømnigskomitéen for prisen har latt seg begeistre:

"Av og til er både kritikere og publikum enige, og en av årets store suksesshistorier er Kniven i ilden. Det er lett å bruke ord som eventyrlig, storslått og magisk om Arvolas roman, for det er litt av en historie vi som lesere blir kastet ut i. Men bak det store dramaet har Arvola skapt en fortellerstemme som både overrasker, fengsler og utfordrer."

(Les innstilingen i sin helhet her: https://cappelendamm.no/forfat...)

Vinneren kåres til høsten

Nordisk råds litteraturpris har blitt delt ut siden 1962 til et skjønnlitterært verk skrevet på et av de nordiske språkene. Det kan være
en roman, et drama, en diktsamling, en novellesamling eller en essaysamling, som oppfyller høye litterære og kunstneriske krav. Formålet med prisen er å øke interessen for nabolandenes litteratur og språk og det nordiske kulturfellesskapet. Vinneren kåres på under Nordisk råds prisutdeling i forbindelse med Nordisk råds sesjon på høsten.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Relatert innhold

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.