Gå videre til innhold
Den svenske bokserien Musse og Helium nærmer seg et opplag på 100 000 bøker i Norge. Nå kommer bok 5 i serien.
Den svenske bokserien Musse og Helium nærmer seg et opplag på 100 000 bøker i Norge. Nå kommer bok 5 i serien.

Pressemelding -

Barnebøkene om Musse og Helium nærmer seg et opplag på 100 000

Ett år etter at den svenske barneboksuksessen Musse og Helium ble utgitt i Norge, har forlaget Cappelen Damm trykket nærmere 100 000 eksemplarer av bøkene. Nå er bok 5 Den siste kampen endelig her og snart kommer det julebok

Eventyrlig suksess

Serien om Musse og Helium har rukket å bli en bestselger, og i Sverige har bøkene siden 2018 hatt et totalt opplag på over 1 million. Det inkluderer fysiske bøker og streaming av lydbøker, samt aktivitetshefte og julebok. Bøkene ble oversatt til norsk og utgitt på Cappelen Damm i 2021, og ble svært godt tatt i mot av både lesere og anmeldere. 

«Boken passer perfekt som høytlesingsbok for de minste eller for barn i slukealderen», skrev Nora Steenberg i Bok365 om den første boka Mysteriet med hullet i veggen.

Vakkert illustrert eventyr

Bøkene om Musse og Helium passer som høytlesing for hele familien, men har virkelig slått an blant barn i 6 til 9-segmentet.

– Det er nok kombinasjonen av barnslig humor og spenning, uten at det er for skummelt, som gjør at det slår an, sier forlagssjef for Cappelen Damm barne- og ungdomslitteratur Ragnfrid Trohaug.

Illustrasjonene av Shen Fei Studios har nok også bidratt til å gjøre bøkene populære.

– Illustrasjonene minner om tegnefilm og har et formspråk barn kjenner fra andre medier. De både fenger og engasjerer målgruppa. Dessuten tror jeg det at forfatterens tilstedeværelse i boka gjør at ungene blir ekstra hektet – hun og den ekte katten Sigge er med i hver bok.

Snart kommer julebok med Musse og Helium

For barn som ikke kan få nok av Musse og Helium er det flere gode nyheter i vente. 24.oktober kommer det nemlig en stemningsfull julefortelling Mens vi venter på nissen hvor vi blir med Musse og Helium på nok et spenningsfylt eventyr.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.