Gå videre til innhold
Bestselgende forfatter besøker Norge

Pressemelding -

Bestselgende forfatter besøker Norge

Lucinda Riley har hatt stor suksess både i Norge og internasjonalt med romanen Orkideens hemmelighet. Bare i Tyskland har boka solgt i nærmere 1 million eksemplarer, og i løpet av juni vil bøkene hennes være tilgjengelig i 30 land. Bøkenes svar på tv-serien Downton Abbey. Den nye Kate Morton. Dette er bare noen av karakteristikkene Riley har fått fra begeistrede lesere og anmeldere.

Nå er Lucinda Riley norgesaktuell med sin nye roman, Jenta på klippen. Hun besøker Norge 14.–16. mai. Kontakt forlaget for intervjuavtale.

Jenta på klippen er en handlingsmettet og gripende «good read» med handling fra England, Irland og New York, og med flere parallelle historier som spenner fra 1914 og frem til i dag. Familiehemmeligheter og drømmer er sentrale ingredienser, som i Orkideens hemmelighet.

Grania Ryan har forlatt samboeren i New York etter at hun mistet sitt ufødte barn. Nå søker hun trøst hos familien hjemme i Irland. En dag hun er ute og går, får hun øye på en liten jente helt ytterst ute på klippen. På det tidspunktet vet hun ikke at Aurora Lisle skal komme til å forandre livet hennes.
Det viser seg at familien Ryan og familien Lisle har en lang felles historie, men dramatiske hendelser i fortiden har ført til at det er ondt blod mellom dem. Det er til slutt Aurora og hennes bemerkelsesverdige vesen som sørger for å forene de to familiene. I mellomtiden får vi være med på en spennende reise gjennom historien, der et hittebarn i London spiller en avgjørende rolle.

Jenta på klippen
er en stor fortelling om sorg og tap, men også om kjærlighet og håp. 

Lucinda Riley
er født og oppvokst i Irland, men flyttet til London for å bli skuespiller, og jobbet der med både film, teater og TV. Som 24-åring skrev hun sin første bok Lovers and players, basert på egne erfaringer som skuespiller. Etterpå kom det sju romaner til, under navnet Lucinda Edmonds, som ble oversatt til 14 språk. Orkideens hemmelighet (Hothouse Flowers) kom på norsk i 2011.
Lucinda Riley bor nå sammen med mann og barn i et 300 år gammelt herskapshus i Norfolk i England, ikke ulikt de flotte husene hun skildrer i romanene sine.

Sagt om Orkideens hemmelighet:
«Dette er en skikkelig koloss av en sommerbok, for alle som elsker herskapshus i Storbritannia, litt sorg, litt kjærlighet, litt drama.» VG

«Boka er en klassisk good read... Alle med anglofile tendenser, som elsker britisk aristokrati og slektsdrama, og sluker BBC-serier som Downton Abbey, Jane Austen-dramatiseringer og filmen Gosford Park bør kjenne sin besøkelsestid (...) De parallelle historiene har mange lag, og persontegningene er gripende og dypt menneskelige, noe som gjør denne pageturneren til perfekt strandlektyre.» Elle

«En god gammeldags fortelling (...) Historiske detaljer og beskrivelser av steder, lukt og smak gir romanen atmosfære.» KK

Related links

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950
Julia Kleppestø Selbekk

Julia Kleppestø Selbekk

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 41208500

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.