Gå videre til innhold
Kronprins Haakons biografi gikk rett inn som landets mest solgte sakprosabok, og er nå trykket i opplag på hele 30 000 eksemplarer
Kronprins Haakons biografi gikk rett inn som landets mest solgte sakprosabok, og er nå trykket i opplag på hele 30 000 eksemplarer

Pressemelding -

Biografien Haakon historier om en tronarving gikk rett inn på førsteplass

Mye tyder på at Kjetil S Østli og H.K.H. Kronprins Haakons bok Haakon - historier om en tronarving vil ligge under mange juletrær den 24. desember. Boken gikk denne uken rett inn som nummer en på den norske bestselgerlisten.

Cappelen Damm kan fortelle at førsteopplaget på 15 000 bøker nærmest fløy ut fra lageret og at man etter kun fire dager måtte trykke ytterligere 15 000 bøker.
I løpet av bokens første uke i salg, er den dermed oppe i et totalt opplag på hele 30 000 eksemplarer.

Haakon - historier om en tronarving er et uvanlig åpenhjertig, morsomt og mangefasettert portrett av vår kommende konge. Og det er ikke bare leserne som er begeistret for boken, også anmelderne har hyllet den.

«En av de beste kongelige portrettene jeg har lest» fastslår Dagbladets Cathrine Krøger og triller terningkast seks.
«Et storverk» mener Nettavisen og slenger seg med på terningkast seks.
Jonas Hansen Meyer i NRK er, i likhet med sine anmelderkolleger, begeistret for biografien, han triller terningkast 5 og fastslår at boken er en «Svært leseverdig og original biografi.»

VGs anmelder Sindre Hovdenakk triller terningkast fem, og mener formen på boken, som veksler mellom det kronologiske og anekdotiske, har gjort biografien til «en levende bok.». Dagsavisens anmelder lar seg også imponere av denne royale biografien, og skriver i sin anmeldelse: «Forfatter Kjetil Østli menneskeliggjør kronprins Haakon i en original biografi som er åpenhjertig, humoristisk og altomfattende»

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.