Gå videre til innhold
 I boken "To små riddere", møter vi blant andre ridder Rosenbusk som liker sminke, fjær og leopardstøvletter, en drage med sveiseapparat og en ulydig prinsesse. Ill.: Alice Lima de Faria
I boken "To små riddere", møter vi blant andre ridder Rosenbusk som liker sminke, fjær og leopardstøvletter, en drage med sveiseapparat og en ulydig prinsesse. Ill.: Alice Lima de Faria

Pressemelding -

Bjørn F. Rørvik og Alice Lima de Faria med ny, morsom bildebok om to skeive riddere

TO SMÅ RIDDERE er en gøyal fortelling som inviterer til gode samtaler om kjønnsroller og -identitet. I en tid hvor barnebøker igjen deles inn i rosa og blått, er det befriende å få barnelitteratur med et mer moderne syn på gutter og jenter, roller og forventninger. Bak denne absurd morsomme bildeboken står et nytt radarpar, Bjørn F. Rørvik, Norges mestselgende barnebokforfatter, og scenograf, illustratør og forfatter Alice Lima de Faria.

ROLLEMODELLER
Barn trenger å finne noen som ligner seg selv i barnelitteraturen. I boken To små riddere, møter vi ridder Rosenbusk som liker sminke, fjær og leopardstøvletter, en drage med sveiseapparat og en ulydig prinsesse. Det gjøres ikke noe stort nummer ut av dette. De bare er sånn.

BLÅTT ELLER ROSA?
Rosa til jenter og blått til gutter virker kanskje som en grei løsning. I praksis er jo ikke livet fullt så enkelt. Til ergrelse for noen og til glede for andre. For hvordan skal gutter være? Hvordan skal jenter være? Hvem bestemmer? Mamma og pappa? Kongen? Stortinget? Vennene? Klesbutikken? Kan man bestemme alt selv eller finnes det regler for hva som går an? Kan egentlig andre bestemme hva du skal like eller hvem du skal være?

Bjørn F. Rørvik og Alice Lima de Faria (ill.)
To små riddere
Bildebok
Målgruppe: 3-6 år+
Kr 299,-
Cappelen Damm

Bjørn F. Rørvik (f. 1964) er en av Norges mestselgende barnebokforfattere, og står bak gøyale suksess-serier som Bukkene Bruse (ill. Gry Moursund), Mesterdetektiven Purriot (ill. Ragnar Aalbu), Reven og grisungen (ill. Per Dybvig) og vitse- og gåtebøker (ill. Eivind Gulliksen).

Alice Lima de Faria (f. 1968) er en norsk-svensk scenograf, illustratør og forfatter. Hun hadde suksess med illustrasjonene til Erlend Loes Rumpemelk fra Afrika. I 2015 debuterte hun med den kritikerroste bildeboken Det var ikke jeg! sa Robinhund, som ga henne Kulturdepartementets debutantpris. I 2017 kom den kritikerroste bildeboken Fuglefesten.  Alice underviser på forfatterutdanningen ved Norsk barnebokinstitutt.

Kontaktinfo:
Bjørn F. Rørvik: Mobil 995 02 152 / E-post: granmeis@online.no
Alice Lima de Faria: Mobil 900 76 649 / E-post: aliceldf@icloud.com
Anne Østgaard: Mobil 971 64 649 / E-post: anne.ostgaard@cappelendamm.no

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.