Gå videre til innhold
De to ridderne, Rosenbusk og Bang, er ikke som andre riddere. De utøver begge rollene sine på en litt atypisk måte, noe som bidrar til at fortellingen inviterer til refleksjon og samtale rundt kjønnsroller og kjønnsidentitet.
De to ridderne, Rosenbusk og Bang, er ikke som andre riddere. De utøver begge rollene sine på en litt atypisk måte, noe som bidrar til at fortellingen inviterer til refleksjon og samtale rundt kjønnsroller og kjønnsidentitet.

Pressemelding -

Bjørn F. Rørvik og Alice Lima de Farias elleville bildebok, "To små riddere", på vei ut i den store verden

Bjørn F. Rørvik og Alice Lima de Faria (ill.) står bak den elleville og absurd morsomme bildeboken, To små riddere, som kom ut tidligere i år. Nå er boken solgt til hele fem land, som betyr lansering over store deler av verden. I tillegg til Slovenia, Sverige, Danmark og Finland, er boken solgt til Spania, noe som innebærer at hele den spansktalende verden er ivaretatt, som Latin-Amerika og Puerto Rico, og spansktalende i USA.

To små riddere har flere ingredienser fra riddertiden, både et slott, en prinsesse og en drage, og altså to små riddere. Men her slutter likheten, for i denne boken er ingen ting som forventet. En av ridderne har leopardstøvler og er mest opptatt av å pynte seg, prinsessen er på rømmen og dragen driver med sveising. I en tid hvor barnebøker igjen deles inn i rosa og blått, er det befriende med litteratur som har et mer moderne syn på gutter og jenter, roller og forventninger. Dette er rett og slett en gøyal og uforutsigbar fortelling som inviterer til samtaler om kjønnsroller og kjønnsidentitet. 

Bjørn F. Rørvik
 er Norges mestselgende barnebokforfatter. Han står bak suksess-serier som Bukkene Bruse, Reven og Grisungen og Purriot. I tillegg til alle bokutgivelser og lydbokproduksjoner, er flere av bøkene dramatisert for scenen. Bjørn er ellers kjent av barn over hele landet fra utallige skolebesøk. Bøkene hans er prisbelønte og populære også i utlandet.

Alice Lima de Faria er scenograf og prisbelønt illustratør og forfatter. Av egne bildebok-utgivelser kan nevnes Det var ikke jeg! sa Robinhund og Fuglefesten. Sistnevnte bok er også dramatisert for scenen. Begge bøkene er solgt til flere land.

Kontaktinfo:
Bjørn F. Rørvik: Mobil: 995 02 152 / E-postgranmeis@online.no
Alice Lima de Faria: Mobil: 900 76 649 / E-post: aliceldf@icloud.com
Anne Østgaard: Mobil: 971 64 649 / E-post: anne.ostgaard@cappelendamm.no

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950
Anne Østgaard

Anne Østgaard

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Barne- og ungdomsbøker Barnebøker 97164649

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barnebøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.