Gå videre til innhold
Fra trygge stallmiljøer til ukjente, parallelle virkeligheter: Skjebnerytter-bøkene tar oss med på et spennende, skummelt og magisk eventyr hvor alt kan skje.
Fra trygge stallmiljøer til ukjente, parallelle virkeligheter: Skjebnerytter-bøkene tar oss med på et spennende, skummelt og magisk eventyr hvor alt kan skje.

Pressemelding -

Bøker basert på verdens raskest voksende hesteeventyrspill utgis nå i Norge

Star Stable Online er verdens raskest voksende hesteeventyrspill.
Fantasy-trilogien Skjebnerytterne er bøker basert på det populære, digitale spillet som engasjerer millioner over hele verden.
Bøkene byr på en klassisk fantasyfortelling med hester, eventyr og magi – og de inviterer leserne til å utforske det populære spillets magiske verden, Jorvik, på en helt ny måte. Cappelen Damm utgir denne uken de to første bindene i trilogien i norsk utgave.
Bøkene er illustrert av Marie Beschorner og oversatt av Maren Barlien Guntvedt.


Fra nettspill til bok 
I 2018 lanserte Star Stable Entertainment den første boken om Skjebnerytterne av forfatter Helena Dahlgren i samarbeid med det svenske bokforlaget Bonnier Carlsen. Boken ble en del av en prisvinnende trilogi som nå er i salg over hele verden på 11 ulike språk. I 2021 vant Helena Dahlgren blant annet en Kids' Book Choice Award i kategorien Beste Fantasy World Builder for Skjebnerytter-bøkene.

Selskapet som endret spill-verdenen

Star Stable Entertainment ble grunnlagt i 2011 og har siden vokst til å bli et stort multikanal-underholdningsselskap. I tillegg til onlinespillet Star Stable, som har over 21 millioner brukere, lager selskapet egen musikk, animasjonsserier, bokserier, tegneserier og mobilapper.

Det uttalte målet deres er å «inspirere jenter, feire søsterskapets kraft og skape et mer inkluderende spillmiljø». Før Star Stable ble etablert var det mange unge kvinner som savnet et spill som tok dem på alvor, og flere drømte også om en jobb innenfor spillindustrien. I en spillverden som var dominert av menn, mannlig sjargong og tidvis kvinnefiendtlige holdninger følte de seg ikke velkomne. Star Stable Entertainment valgte derfor tidlig å satse på en spillverden laget for og av jenter. Dette betød blant annet at alle tilgjengelige avatarer i spillet var jenter. Valget bidro til at Star Stable Online gjennom årene har trukket til seg millioner av kvinnelige tilhengere fra hele verden, og sammen utgjør de nå et av spillverdenens sterkeste fellesskap. I tillegg har selskapet bidratt sterkt til å åpne dører for jenter i et mannsdominert yrke. Langt over halvparten av de 200 Star Stable-ansatte er kvinner.
 
Et stadig voksende, kreativt univers
I 2018 ble også Star Stable Music lansert. Det uavhengige plateselskapet signerte kvinnelige artister som nå streamer på alle ledende plattformer. Disse artistene er knyttet til karakterer i spillet, men musikken er skapt og fremført av ekte artister i forskjellige sjangre, som folk, pop og punk. Star Stable Music har lansert mer enn 40 singler med over 10 millioner streams.

Related links

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.