Gå videre til innhold
Tips til to lærerike og morsomme bøker som gjør både barn og foreldre litt klokere
Tips til to lærerike og morsomme bøker som gjør både barn og foreldre litt klokere

Pressemelding -

Bøker som kan lære barna mer om politikk og valg

-Å forstå hvordan demokratiet vårt fungerer, er en forutsetning for å kunne ha tillit til, og for å kunne delta i, demokratiet. Derfor har Cappelen Damm i stortings-valgåret 2021 valgt å utgi hele to bøker for barn og unge om demokrati, valg og konstitusjon. Susanne Kaluza og Stian Barsnes- Simonsen har hver sin inngang til disse store, komplekse temaene og gjennom å lese Hvorfor har vi ikke president i Norge og Barnas valg, rustes barneleseren til å forstå samfunnet vi lever i. Disse to bøkene er to komplementerende dannelsesprosjekt, rett og slett, forteller forlagssjef for barne- og ungdomsbøker i Cappelen Damm, Ragnfrid Trohaug.

I Stian Barsnes-Simonsens bok Barnas valg lærer vi om ytringsfrihet, demokratiet i Norge, hvordan det politiske systemet fungerer, om regjeringen, de ulike partiene på Stortinget og makfordelingsprinsippet. I boken kan du lese alle de ni stortingspartienes barnepartiprogram. Leserne lærer også om hvem som bestemmer hva i Norge, og hvordan barn og unge selv kan være med å påvirke samfunnet vårt. For som Stian skriver i boken: «Barn har rett til å bli hørt, men også rett på å få forklart hvordan samfunnet fungere slik at de kan påvirke, om de ønsker det».

I Hvorfor har vi ikke president i Norge? og 52 andre ting du lurer på om politikk
besvarer samfunnsdebattant Susanne Kaluza barnas små og store spørsmål om politikk. For hva gjør egentlig en politiker? Kan barn stemme når det er valg? Hvem bestemmer i Norge og hvordan tjener Norge penger? Og er det sånn at statsministeren faktisk bor på stortinget?Hvorfor har vi ikke president i Norge? er lærerik, lettfattelig og humoristisk illustrert, og en perfekt samtalestarter om politikk for barn i barneskolealder.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.