Gå videre til innhold
Gjennom romanene om politiker Karoline Blücher har Kim Leine som ambisjon å skildre veien til en ny verdensorden. (Foto: Lina Hindrum/Cappelen Damm)
Gjennom romanene om politiker Karoline Blücher har Kim Leine som ambisjon å skildre veien til en ny verdensorden. (Foto: Lina Hindrum/Cappelen Damm)

Pressemelding -

Brennaktuell roman om Trump, propaganda og veien mot en ny verdensorden.

Forfatter Kim Leine er aktuell med romanen Karolines Kamp, som er andre bind i romantrilogien om den høyrepopulistiske politikeren Karoline Blüchers reise til toppen av dansk politikk.

Første bind, Karolines Kjærlighet, utkom i 2022 til svært gode kritikker. Nå er andre bind utkommet og Karoline er fortsatt fanget i kjærligheten til det russiske og en viss russisk president ved navn Vladimir Putin. Men for å komme helt til toppen av den politiske rangstigen, drar hun til USA for å studere Donald Trumps evne til å mobilisere massene og hvordan man kan perfeksjonere løgnens politikk i den vestlige verden.

En advarsel til oss alle

Virkeligheten er veldig tydelig til stede i både Karolines kjærlighet og Karolines kamp, samtidig er grensen mellom fiksjon og virkelighet hårfin og utgjør en engasjerende og urovekkende fortelling om dagens globale politiske situasjon.

– Sannheten er både subjektiv og objektiv. Det kan endres med propaganda og løgner. Vår virkelighetsoppfatning kan endres hvis den blir hamret løs på i tilstrekkelig grad, sier Kim Leine til forlaget sitt og påpeker at han forsøker å belyse vår tid og dreiningen mot en urovekkende, ny verdensorden:

– Det er min ambisjon å skildre veien til en ny verdensorden, uansett hva den ender opp med å bli. Nå, mens jeg skriver trilogien, har vi fått krigen tett på igjen. Jeg skulle egentlig ha vært på research-reise til Russland rett rundt den tiden da krigen brøt ut. Det ble av gode grunner ikke noe av. Heldigvis har jeg tilgang til andre kilder der borte.
Men, jeg har lenge snakket om at vi lever i en ny mellomkrigstid. Folk har ofte blitt sinte over dette, men dessverre har det vist seg å stemme.


Kim Leine vokste opp i Norge og flyttet som 17-åring til Danmark, og utdannet seg til sykepleier. Han flyttet til Grønland hvor han bodde i 15 år. I 2004 kom han tilbake til Danmark, og debuterte i 2007 med romanen Kalak som har sterke selvbiografiske trekk. Det store gjennombruddet som forfatter kom med den bredt anlagte romanen Profetene fra Evighetsfjorden. Han har også utgitt en rekke kritikerroste bøker både for barn og voksne.

Tredje bind i trilogien om Karoline Blücher utkommer i 2024.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.