Gå videre til innhold

Pressemelding -

Cappelen Damm er uenig i Konkurransetilsynets vedtak

Konkurransetilsynet har i dag truffet et vedtak om at Cappelen Damm gjennom sin deltagelse i Bokdatabasen, har overtrådt konkurranseloven. Cappelen Damm er sterkt uenig i Konkurransetilsynets vedtak og vil bringe vedtaket inn for Konkurranseklagenemnda.

Konkurransetilsynet gjør i vedtaket gjeldende at Cappelen Damm sammen med andre forlag har brukt Bokdatabasen AS som et verktøy for markedsovervåking av priser og utgivelser. For Cappelen Damm framstår en slik virkelighetsbeskrivelse som fullstendig absurd, sier Tom Harald Jenssen, adm. direktør i Cappelen Damm.

Bokbasen leverer et bredt spekter av tjenester til alle deler av litteratur-Norge. Tjenestene som tilbys tar utgangspunkt i Den norske Bokdatabasen - den mest oppdaterte katalogen over alle bokutgivelser i Norge. Bokbasen skaper infrastruktur for nye digitale løsninger i forlag, bokhandel, bibliotek og skole. Metadataproduksjon knyttet til norske bokutgivelser er kjernen i Bokbasens virksomhet og uvurderlig for bokhandel og netthandel.

Konkurransetilsynets vedtak innebærer et grunnløst angrep på norsk bokbransje.

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.