Gå videre til innhold

Pressemelding -

Cappelen Damm lanserer ny bok om Baneheia-saken

For elleve år siden rystet to drap Norge og vekket et nasjonalt traume. Flere av menneskene som arbeidet tett med saken – journalister, politi, hjelpemannskap – ble så sterkt preget at de måtte sykmeldes. Den dag i dag, over ti år etter, påvirker Baneheia-saken fortsatt menneskene som var med i oppklaringen av drapene.
Hilde Moi skildrer i den nye boka Savnet i Baneheia leteaksjonen, den kollektive sorgen og politiets jakt på gjerningsmennene. Det er blitt en sterk og sober bok om hvordan et lite samfunn gjennomlever en enorm katastrofe.

Det var omtrent 1200 personer i Baneheia fredag 19. mai 2000, leteaksjonen etter Stine Sofie og Lena var blant de største i Norge. Boka Savnet i Baneheia tar for seg Baneheia-saken og hva den førte til for de involverte menneskene og for byen. I en rendyrket litterær reportasjeform forteller Hilde Moi hvordan politiet jobbet for å oppklare drapene, om rettsaken, dommen og hvordan pårørende lever videre etter det som er skjedd. Men først og fremst handler dette om hvordan mennesker takler sorg. Forfatteren forteller hvordan de pårørende opplevde dagene rundt drapet, og årene som har gått siden. Da Lena og Stine Sofie døde, ble en hel by lammet. Boka handler også om den kollektive sorgen som inntrer når en katastrofe rammer et samfunn.

Hilde Moi (f. 1980) har jobbet som journalist i Fædrelandsvennen i Kristiansand og Oslo siden 2002. Hun jobber nå i Stavanger Aftenblad.

Boka er i salg fra 14. mars.

Hilsen Informasjonsavdelingen Cappelen Damm

Kontaktperson i forlaget:
Tone Hansen (
tone.hansen@cappelendamm.no), Tel 47 21617583, Mob 47 92435573

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.