Følg Cappelen Damm

Cappelen Damm med fire nominerte til årets Bragepris

Pressemelding   •   okt 29, 2020 10:18 CET

Vigdis Hjorth, Beate Grimsrud, Gulraiz Sharif og Jenny Jordahl er alle nominert til Brageprisen 2020 (Foto: Cappelen Damm)

Vigdis Hjorth, Beate Grimsrud, Gulraiz Sharif og Jenny Jordahl er alle nominert til årets Bragepris. Hjorth og Grimsrud for sine kritikerroste romaner Er mor død og Jeg foreslår at vi våkner i kategorien skjønnlitteratur , mens i kategorien Barne- og ungdomsbøker  har Bragejuryen nominert suksessdebutant Gulraiz Sharifs roman Hør her'a ! og forfatter og illustratør Jenny Jordahls  sterke tegneserie Hva skjedde egentlig med deg?.


I dag ble det offentliggjort at disse Cappelen Damm-forfatterne er blant de nominerte til årets Bragepris. Alle fire utgivelsene har fått mye oppmerksomhet i bokhøsten og høstet svært gode anmeldelser. Fire markante utgivelser som også falt i smak hos Bragejuryene som blant annet skriver følgende i sine innstillinger:

Om Vigdis Hjorths Er mor død:

"Hjorth har skapt en ekstrem situasjon som tøyer grensen mellom normalitet og galskap. Selve forventningene om at noe vil skje, gir romanen en helt spesiell nerve og glød."

 

Om Beate Grimsruds  Jeg foreslår at vi våkner:

"Dette er romankunst av ypperste kvalitet, og et høydepunkt i Beate Grimsruds forfatterskap, som tok slutt altfor tidlig."


Om Gulraiz Sharifs Hør her'a!:

"Fortellergleden lyser, og den insisterende tittelen kunne ikke vært mer treffende: Hør her’a!

Dette må du få med deg."

Om Jenny Jordahls Hva skjedde egentlig med deg?:

"Hva skjedde egentlig med deg? blir ei god leseoppleving og ei viktig bok – lett å lese, men på langt nær like lett å gløyme."

Les jurybegrunnelsene i sin helhet her

Hvem som blir tildelt årets Bragepriser avsløres under prisutdelingen på Dansens hus i Oslo den 26. november.

Vi gratulerer alle de nominerte!

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.