Gå videre til innhold
Dag O Hessens nye bok Jervesporet er allerede før høstens Norges-lansering på vei ut til det internasjonale bokmarkedet.
Dag O Hessens nye bok Jervesporet er allerede før høstens Norges-lansering på vei ut til det internasjonale bokmarkedet.

Pressemelding -

Dag O. Hessens nye bok på vei ut i verden

Biologiprofessor Dag O. Hessen har utgitt en rekke prisvinnende, populærfaglige bøker. I august gir han ut sin mest personlige bok hittil: Jervesporet Jakten på dyret, meningen og minnene i en krympende natur. Boken har - allerede før utgivelse - fått en pangstart på det internasjonale bokmarkedet, da Cappelen Damm Agency denne uken solgte de engelskspråklige rettighetene til Greystone Books.

-Veien til det engelskspråklige markedet går gjennom et nåløye, men til gjengjeld fungerer en engelskspråklig utgave som døråpner for andre språkmarkeder. Jervsporet er en drivende god bok, og salget av de engelskspråklige verdensrettighetene før boka i det hele tatt er ute på norsk, er en fantastisk start på bokas videre reise ut i verden, sier Ida Amalie Svensson fra Cappelen Damm Agency.

Videre forteller hun: ­- Interessen for narrativ natursakprosa fra Norge er sterk i utlandet, noe vi ser gjennom rettighetssalg av forfattere som Torbjørn Ekelund, Anna Blix, Simen Sætre og Kjetil Østli. I kontaktnettet til Cappelen Damm Agency er etterspørselen stor, og denne typen titler gjør det ofte godt i utlandet.

Det vi aldri helt kan fange og temme
Jervesporet, som altså er Dag O. Hessens mest personlige bok hittil, tar utgangspunkt i en februardag i 1972.
Dag er på skitur med faren sin i fjellheimen når de to kommer over et jervespor i snøen.
Den unge Dag overtaler faren til å følge sporet, men etter en halvtimes tid forsvinner avtrykkene etter rovdyret
ned en bratt bjørkeli, og de to må gi opp jakten.

50 år senere er Dag tilbake på det samme stedet for å plukke opp sporet av dyret som unnslapp ham. Faren er for lengst gått ut av tiden, men fjellene ligger der fortsatt, og et sted der ute finnes jerven.

Jerven, og ønsket om å møte villdyret, er rammefortellingen som utspiller seg i fjellnaturen. Men dette er også en fortelling om tid som går og forandringer vi ikke kan stoppe. Om alt som glipper mellom fingrene på oss. Det vi aldri helt kan fange og temme: En barndom som er forbi, nære familiemedlemmer har gått bort, den ville naturen og et naturmangfold som er i ferd med å forvitre. Og til grunn for alt ligger en dyp kjærlighet og respekt for naturen og biologien.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.