Gå videre til innhold
Forfatter Ingeborg Arvola med ny, kritikerrost roman. (foto: © Anna Julia Granberg / BLUNDERBUSS)
Forfatter Ingeborg Arvola med ny, kritikerrost roman. (foto: © Anna Julia Granberg / BLUNDERBUSS)

Pressemelding -

Dansk forlag sikret seg rettighetene til ny, norsk suksessroman.

Ingeborg Arvolas  nye roman , Kniven i Ilden, har fått fantastisk mottagelse her hjemme. Nå har suksessforlaget Gutkind sikret seg rettighetene for utgivelse i Danmark.

Kniven i ilden er første bok i serien «Ruijan rannalla/Sanger fra ishavet», hvor Arvola spenner opp et stort lerret. Fortellingen er satt til midten av 1800-tallet og handler om hardt arbeid og besettende kjærlighet, naturen, enkeltmennesket og øvrigheten. 


Anmelderne faller pladask

Romanen som utkom for kort tid siden har mildt sagt  fått en pangstart med svært gode anmeldelser i norske medier. I VG fikk romanen terningkast seks under overskriften "Vidunderlig og storslagen roman fra Ingeborg Arvola". Dagbladets anmnelder mener romanen har potensiale til å bli en storselger og gir den en femmer på terningen, mens Klassekampens anmelder Janneken Øverland skriver at "Det er lenge siden kropper og begjær er blitt så nakent og beint fram sexy framstilt i en norsk roman! En sanselig, virkelighetsnær og svært poetisk bok."


Dansk treboksavtale

Nå har også danske forleggere fått blod på tann etter å ha lest Arvolas roman og forlaget Gutkind sikret seg rettigheter til alle tre bøkene i det som er en tenkt trilogi. Forlaget ble etablert i 2020 og har på kort tid etablert seg som en markant utgiver i den danske offentligheten og det danske markedet, med både etablerte forfattere og nye stemmer. Nå skal det altså satses på norske Ingeborg Arvola og forlaget kommer med følgende begeistrede uttalelse i den forbindelse: " Ingeborg Arvolas Kniven i ilden har fått blodet til å strømme raskere hos flere av oss her på Gutkind. For et tvers igjennom praktfullt romanunivers å dykke inn i. Det er en sånn blanding av undring og kraft i Arvolas språk som ikke likner på noe annet jeg har lest, og som kler det landskapet det beskriver og det livet som leves på sidene uforlignelig godt. Og for et liv, for et levesett, for en ferd, Arvola åpner opp for leseren."

Ingeborg Arvola (f. 1974 i Honningsvåg) er oppvokst i Tromsø, og bor nå i Oslo. Hun debuterte i 1999 med romanen Korellhuset og har siden skrevet en rekke kritikerroste bøker for både barn og voksne, blant annet romanene Neiden 1970 og Plutselige varmegrader samt de populære barnebøkene om Buffy By. Arvola er også dramatiker. I 2004 mottok hun Cappelenprisen, og i 2008 ble hun tildelt Havmannprisen for barneromanen Ingen dager uten regn. Buffy By er talenfull (2019) ble tildelt Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur – Litteraturprisen og ble også nominert til Brageprisen.


Related links

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950
Anne Østgaard

Anne Østgaard

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Barne- og ungdomsbøker Barnebøker 97164649

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barnebøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.