Følg Cappelen Damm

Danske Berlingske mener Vigdis Hjorths roman er en av de aller beste bøkene som ble utgitt i 2020

Pressemelding   •   jan 04, 2021 15:32 CET

Her hjemme fikk "Er mor død" terningkast 6 og 5 av de fleste anmelderne, og romanen ble nominert til både Brageprisen og Ungdommens kritikerpris - nå gjør den suksess i Danmark

Den danske avisen Berlingske utroper Vigdis Hjorths roman Er mor død til en av de ti beste bøkene utgitt i 2020.
En rekke danske aviser, blant annet Information, Politiken og Kristelig Dagblad, har rost Vigdis Hjorths siste roman - og boken får seks stjerner i Berlingske. Anmelder mener romanen bør være obligatorisk lesning for alle med en familie, og han skriver blant annet:

Det er svært ikke at føle taknemmelighed for Vigdis Hjorths mod, og uanset din rolle i en familie bør du læse »Er mor død«, for hun borer fingeren ind i alle de åbne sår. Det er blot at slå op i bogen, vælge et tekststykke og lægge sig på Freuds briks. Vigdis Hjorths formidable og modige fortælling, "Er mor død", om de, der bærer rundt med deres mor på ryggen som deres livs kors, burde være obligatorisk læsning for alle med en familie.

Med suksessen Er mor død nå er gjenstand for, er Vigdis Hjorths forfatterskap for alvor etablert i Danmark. I tillegg til utgivelse i Danmark har Cappelen Damm Agency solgt rettighetene for utgivelse i blant annet USA, Storbritannia, Sverige, Italia, Hellas og Finland.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.