Gå videre til innhold
Hør her'a! er en oppsiktsvekkende og frisk roman som skildrer minoritetsmiljøet på en helt original og særegen måte.
Hør her'a! er en oppsiktsvekkende og frisk roman som skildrer minoritetsmiljøet på en helt original og særegen måte.

Pressemelding -

Danske Politiken roser norsk knalldebut

Den danske avisen Politiken har anmeldt Gulraiz Sharift debutbok Hør her a! Bokanmelder Steffen Larsen er meget begeistret og gir boken fem hjerter. Han skriver at man ler seg gjennom lesningen av Hør her a!, og mener det er en forfriskende, forløsende og underfundig bok om motsetninger som møtes på tross av alt.
Videre i anmeldelsen står det:
"Gulraiz Sharif med pakistanske røtter har med Hør her a! tatt Norge med storm. Boken har fått flere nominasjoner og priser, noe som kanskje kan fremstå merkelig for en bok som innledes med flere siders lange refleksjoner over nordmenns toalettvaner - ikke minst i friluft - sett opp mot de pakistanske skikkene. Og slik ruller forfatteren videre avgårde i høygir i et forsøk på å avkode både den norske folkesjelen og sin egen rolle i verden."

Her hjemme fikk Gulraiz Sharifs debutroman strålende anmeldelser da den kom ut. Den vant Debutantprisen for barne- og ungdomslitteratur Kulturdepartementet 2021 og ble nominert til Brageprisen 2020, Bokhandlerprisen 2020, Uprisen 2021 og Bokbloggerprisen 2021. Boken vil også bli oversatt og utgitt i land som Tyskland, Italia og Nederland, i tillegg til at den skal filmatiseres. Nylig ble boken også tilgjengelig i pocketutgave, og totalt har den norske utgaven av Hør her a! nå passert et opplag på 25 000 eksemplarer.

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.