Gå videre til innhold
Dauinger og skremsel fra radarparet Ewo og Kjelsen

Pressemelding -

Dauinger og skremsel fra radarparet Ewo og Kjelsen

Dauingsagaen er en splitter ny serie fra Jon Ewo og Reidar Kjelsen, som tidligere har hatt stor suksess med bøkene om Otto Monster. Første bok ut i serien heter Ranglebein og Skrømt.

- Hva har dere lyst til å gjøre, gutter? spurte Cappelen Damm.
-Vi vil gjerne skremme barn!» sa Jon Ewo. «Og helst få dem til å le litt,»
la Reidar Kjelsen til.

Slik ble Dauingsagaen til. Den handler om dauingsøsknene Ranglebein og Skrømt som bor på en kirkegård. De ser ganske skumle ut, men likevel er de skikkelig dårlig på å skremme. Derfor rømmer de for å finne den beryktede Ondskapens Fyrste, for å lære verdens skumleste skremming. Men ikke alt går helt etter planen. 

Grunntonen i Dauingsagaen er skummel og humoristisk, og den som kjenner litt til gammel folketro vil nikke gjenkjennende. Her er en miks av gammel eventyrtradisjon, norrøn mytologi, ispedd skummel kirkegårds - og halloweenstemning.

- Eventyrtradisjonen har mye bra i seg, mener Jon Ewo. - Men hva med å bruke troll, dauinger, vetter og jotner på en litt ny måte? Og i et språk som barn i dag forstår? Dette er ikke noen nedvurdering av eventyrene eller modernisering av dem, men vi ønsket å ta bruk gammel overtro og folklore og støpe dem om i fortellinger som våre barn synes er spennende og morsomme. Og hvem vet – kanskje noen av dem hopper herfra og til Asbjørnsen & Moe, sier Ewo.

Ranglebein og Skrømt er den første av fire bøker i Dauingsagaen. Neste bok, Flukten, kommer høsten 2013. Alder: 7–11 år 

Jon Ewo har jobbet som konsulent, redaktør, forfatter, frilanser og forlegger. Hans første ungdomsbok kom ut i 1993. Han har også skrevet barnebøker, vaskeekte krim, og artikler og bøker om PC-er, CD-ROM og Internett. Alle hans bøker har en god porsjon humoristiske innslag.

Reidar Kjelsen har skrevet om slemme jenter og andre merkelige monstre, livredde dyr og
en fyr som heter Gud. Totalt har han illustrert over 40 bøker. 14 av dem er hans egne. I vår er han også aktuell med bildeboka Bertil bestemmer selv.

Related links

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950
Julia Kleppestø Selbekk

Julia Kleppestø Selbekk

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 41208500

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.