Gå videre til innhold
«Badebussen» er nummer en på Spotify, sangen er soundtrack til kinofilmen "Bukkene Bruse på Badeland", som har premiere 1. juledag. Til høsten kommer også den nye boken Bukkene Bruse og julenissen.
«Badebussen» er nummer en på Spotify, sangen er soundtrack til kinofilmen "Bukkene Bruse på Badeland", som har premiere 1. juledag. Til høsten kommer også den nye boken Bukkene Bruse og julenissen.

Pressemelding -

De tre Bukkene Bruse har klatret til topps på Spotify og er igjen i ferd med å ta Norge med storm.

Mye tyder på at 2023 vil bli husket som året alle gikk og sang «Ikkje lov å bade med tissen ute» fra
Kjartan Lauritzens fengende låt «Badebussen». «Badebussen» er soundtrack til kinofilmen Bukkene Bruse på Badeland, som har premiere 1. juledag. Denne uken klatret sangen opp på førsteplass på Spotifys Top 50-liste. Den populære sangen er snart avspilt 1,8 millioner ganger på Spotify. Den har i tillegg over 200 000 avspillinger på youtube, samt 800 000 på tiktok. Man ser også at folk har begynt å lage egne versjoner av musikkvideoen som er publisert på tiktok.


Alle filmprodusenters drøm
Produsent Stian Tveiten og Qvisten Animation AS står bak den kommende kinofilmen som er basert på Bjørn F. Rørvik og Gry Moursunds bildebokserie om de tre Bukkene Bruse. Manuset er skrevet av Karsten Fullu, og filmen er regissert av Will Ashurst.


-Det er enda en god stund til første juledag, når filmen har premiere på kino, men i og med at dette var en åpenbar kandidat til Årets Sommerlåt, så måtte vi bare slippe låta og teaseren før sommeren. Det er alle filmprodusenters drøm at soundtracket til filmen når førsteplassen. Jeg skal ikke si det for sikkert, men jeg tror ikke det har skjedd med en norsk film siden Lene Marlins «Unforgivable sinner» som hun skrev til Erik Poppes «Schpaaa» i 1998. Så du kan trygt si at vi er utrolig glade for at Kjartan Lauritzen sa ja til å lage låta for oss, selv om han kanskje lurte bittelitt på om Bukkene Bruse på Badeland var noe for ham. Så vidt jeg vet har han ikke laget musikk til spillefilm før heller, så det er også gøy, sier produsent Stian Tveiten og legger til at han mener Kjartan Lauritzen utstråler en mix av skaperglede og positivitet som passer Bukkene Bruse-universet meget godt.

Kinofilm basert på en av landets største bildebok-suksesser noensinne
Barnebøkene, som kinofilmen er basert på, har opplevd en eventyrlig suksess. De utgjør en av landets største bildebok-suksesser noensinne, og er trykket i over 500.000 eksemplarer. Faktisk har de sprelske og fargerike bildebøkene om Bukkene Bruse klart noe som ingen norske bildebøker har klart før dem: Da den tredje boka, Bukkene Bruse begynner på skolen ble lansert våren 2017, dyttet den bestselgerkongen Jo Nesbø ned fra bestselgertronen.

Ny bok til høsten
Serien, som består av de fire bøkene Bukkene Bruse på badeland, Bukkene Bruse vender tilbake, Bukkene Bruse begynner på skolen og Bukkene Bruse drar til Syden, vil til høsten bli supplert med den nye boken Bukkene Bruse og julenissen. I tillegg utgis snart Bukkene Bruses kokebok.

En verdenssuksess
De fire bildebøkene, som er løst basert på eventyret om bukkene som drar til seters for å bli fete, er allerede langt mer kjent ute i verden enn sine gamle slektninger. Bøkene er utgitt i land som Danmark, Sverige, Tyskland, Frankrike, Færøyene, Japan, Kina, Makedonia, Russland og Sør-Korea. Bukkene Bruse har også tidligere blitt satt opp som teater flere steder, blant annet er Bukkene Buse på badeland en av Riksteatrets største suksesser de seneste årene. Og til høsten blir det altså både nye bøker og storslagen kinofilm med populær musikk av Kjartan Lauritzen.

Forfatter Bjørn Rørvik befinner seg for tiden på barnebokfestival i Tyskland, og om låtas lovende start med førsteplass på Spotify sier han:
-Det er sprøtt! Og veldig morsomt, selvfølgelig! Hurra for Qvisten og Kjartan Lauritzen!


Mer info her:

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.