Gå videre til innhold
KRIMFESTIVALEN FINNER STED I OSLO 17.- 19. MARS OG BYR PÅ 60 FORFATTERE & 50 PROGRAMPOSTER – HELT GRATIS.
KRIMFESTIVALEN FINNER STED I OSLO 17.- 19. MARS OG BYR PÅ 60 FORFATTERE & 50 PROGRAMPOSTER – HELT GRATIS.

Pressemelding -

Det nærmer seg Krimfestivalen 2022

60 FORFATTERE – 50 PROGRAMPOSTER – HELT GRATIS

17. til 19. mars 2022 blir Krimfestivalen arrangert i Cappelen Damm-huset og på Centraltreatret i Akersgata i Oslo. Anne Holt er årets festivalforfatter og hun får følge av over 60 krimforfattere fra inn- og utland.

I tillegg til nesten hele den norske krimeliten med blant annet Unni Lindell, Anne Holt, Torkil Damhaug, Hans Olav Lahlum, Trude Teige, Tom Egeland og Jørn Lier Horst deltar 25 forfattere fra utlandet. Blant disse finner vi blant annet

  • Gresk-britiske Alex Michaelides som kommer for å snakke om sin nye thriller Jomfruene. Han har tidligere skrevet Den tause pasienten – som ble den mest solgte debuten i verden i 2019. Den lå over ett år på New York Times' bestselgerliste og er solgt til 49 land, noe som er rekord for en britisk debutant. Brad Pitt og Plan B har sikret seg filmrettighetene til thrilleren, som har ligget på bestselgerlistene i hele verden og har fått glimrende kritikker av internasjonal presse.
  • Tyske Romy Hausman, som debuterte med kritikerroste salgssuksessen Elskede barn. Hun er nå aktuell med Marta sover, nok en følelsesladet psykologisk thriller i toppklasse.
  • Britiske Clare Mackintosh, som jobbet tolv år i politiet, før hun 2011 bestemte seg for å skrive på heltid. Det var en tragisk sak fra tiden i politiet som inspirerte henne til å skrive gjennombruddsromanen Jeg lar deg gå. Nå er hun aktuell med spenningsboken Gissel.
  • Svenske David Lagercrantzfortsatte i 2015 på Stieg Larssons Millennium-serie, med bøkene Det som ikke dreper oss, Mannen som jaget sin egen skygge og Hun som må dø. Han er nå aktuell med Obscuritas, første bok i ny krimserie med Micaela Vargas og Hans Rekke.
  • Svenske Jens Lapidus, som debuterte med Cash i 2006 - en av 2000-tallets mest solgte og omtalte bøker i Sverige. Boka har senere både blitt gjort til film og Netflix-serie. Lapidus’ bøker er oversatt til over 30 språk. I 2020 debuterte han også som barnebokforfatter med krimserien Dillstadbanden. I disse dager er Lapidus aktuell med den troverdige og intense thrilleren Paradis City som finnes sted i et Sverige i nær fremtid hvor segregeringen har gått amok og motsetningene eksplodert.
    Lapidus har som advokat vært på innsiden i flere kriminalsaker. Med denne bakgrunnen har han de beste forutsetningene for å skrive om utfordringer Sverige som samfunn står overfor, som f.eks. gjengkriminalitet, politivold og høyreekstremisme.
  • Den svenske statsviteren Kristina Ohlsson, som har mer kjennskap til verdenspolitikken enn de fleste av oss, med sin bakgrunn som analytiker i Säpo, og gjennom sitt arbeid med terrortrusler i Europa for OSSE. Forfatterlivet fristet likevel mer enn en ni til fire-jobb, og siden 2012 har hun vært forfatter på heltid. Bøkene hennes er utgitt i mer enn 34 land og er solgt i 4,3 millioner eksemplarer. Hun er aktuell med Isbryter , som er den andre boken om politietterforsker Maria Martinsson og brukthandler August Strindberg.

Anne Holt er årets Festivalforfatteren
Karin Fossum, Gunnar Staalesen, Jo Nesbø, Jørn Lier Horst, Unni Lindell, Torkil Damhaug og Tom Egeland har alle vært festivalforfattere på Krimfestivalen. I år er det Anne Holt som er Festivalforfatter og hun åpner festivalen med en prolog torsdag 17. mars klokken 10.00. Etter prologen vil Gunnar Staalesen, Unni Lindell og Tom Egeland forteller om sitt forhold til festivalforfatteren Anne Holt. Klokken 11.30 kan man få med seg Anne Holt og Helene Flood på scenen i samtale med Hilde Sandvik.
Siden debuten Blind gudinne (1993) har Holt solgt nærmere ti millioner bøker på verdensbasis. Hun har mottatt en rekke priser, blant annet Bokhandlerprisen og Rivertonprisen. Holt har også vært nominert til den prestisjetunge amerikanske The Edgar Award, som én av bare tre skandinaver i historien. Flere av bøkene hennes har blitt filmatisert, både for kino og TV.

Over 50 programposter
På Krimfestivalen blir det over 50 forskjellige arrangement og alle har gratis inngang. I tillegg til forfatterintervjuer og paneldebatter kan du oppleve Krimteatersport, Knut Nærum i fri dressur og festkvelder hver kveld på Centraltreatret. Alle arrangementene som finnes sted hos Cappelen Damm vil bli streamet.
Mer informasjon og program for festivalen kan man finne på nettsiden https://www.krimfestivalen.no/

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.