Følg Cappelen Damm

Digital suksess for Krimfestivalen 2021

Pressemelding   •   mar 22, 2021 17:21 CET

Et av de mest populære innslagene på årets krimfestival har vært Knut Nærums «Norsk kriminallitteraturhistorie fritt etter hukommelsen». Alle programpostene kan ses gratis på Krimfestivalen.no

Krimfestivalen feiret tiårsjubileum med tidenes seertall. Men moroa er ikke over: Alle programmene kan ses til langt over påske, helt gratis og når det passer deg.

Krimfestivalen ble i helgen arrangert for 10. gang. I år førte korona-restriksjonene til at det ble en heldigital festival helt uten publikum til stede i salen. 50 programposter ble i løpet av tre dager sendt på nettsiden Krimfestivalen.no. Fordelen med en digital festival var at alle i hele Norge kunnet få noen av verdens mest kjente krimforfattere rett hjem i stua. Resultatet ble ny publikumsrekord. Seertallene har allerede slått den forrige publikumsrekorden på 12 000 med over 10 000. I tillegg ligger programmene fra festivalen fortsatt tilgjengelig på krimfestivalen.no, og seertallene vokser nå for hver time.

-Krimfestivalen har i alle år vært populær. Hvert år har man satt nye publikumsrekorder, forteller festivalsjef Knut Gørvell. -Med årets sendinger har seertallene allerede slått den forrige publikumsrekorden på 12 000 med over 10 000. Mange tusen har sett minst 9 program, og ettersom programmene fortsatt ligger tilgjengelige på nettsiden vokser seertallene hele tiden.

Nærum mest populær
Videre forteller Gørvell at det er Knut Nærums harselas med de norske krimforfatterne i «Norsk krimlitteraturhistorie fritt etter hukommelsen» som er det mest populære programmet på festivalen. -Men vi regner med at Nærum får sterk konkurranse av blant annet programmene «Møte med John Grisham» og «Møte med David Baldacci» etter hvert. For begge disse forfatterne har gjort som Lars Kepler, og delt intervjuet fra festivalen på sine nettsider.

-Man sier at jula varer helt til påske. Om Krimfestivalen kan man med hånden på hjertet si at den varer til langt over påske, for selv om festivalen nå er avsluttet kan du fortsatt se alle programmene gratis på krimfestivalen.no når det passer deg. Vi tror jo at seertallene vil fortsette å vokse i tiden fremover, og at mange vil benytte seg at muligheten til å se noen av de 50 programpostene i ukene som kommer.
I påsken kan du jo lese en krimroman av din favoritt-forfatter og så gå inn på krimfestivalen.no og se et intervju med ham eller henne. Det ligger også ute en Krimquiz med Anne Gaathaug som du kan se på med familien og konkurrere mot kjendis-forfatterlaget. Det tror jeg mange vil synes er en fin aktivitet i påskeferien, avslutter festivalsjef Knut Gørvell