Gå videre til innhold
Valeria Luiselli. Første meksikaner som mottar den høythengende prisen. (Foto: © Diego Berruecos / Cappelen Damm)
Valeria Luiselli. Første meksikaner som mottar den høythengende prisen. (Foto: © Diego Berruecos / Cappelen Damm)

Pressemelding -

Dublin Literary Award til Valeria Luiselli

Valeria Luiselli er tildelt Dublin literary award 2021 for romanen Arkiv over bortkomne barn. Hun blir med det den første meksikanske forfatteren som tildeles prisen. Dublin literary award blir regnet som en av verdens mest høythengende litterære priser, etter Nobelprisen i litteratur.

Barack Obamas favoritt

Arkiv over bortkomne barn har høstet svært gode kritikker rundt om i verden og den norske utgaven, fremragende oversatt av Ingrid Melfald Hafredal, fikk også mye ros her hjemme da Cappelen Damm utga den i fjor. Den var også på listen over New York Times 10 beste bøker, og blant annet på listen over årets beste bøker til Entertainment Weekly, TIME, NPR, The Washington Post, GQ, The Guardian og El País. En begeistret Barack Obama har ved flere anledninger uttalt at dette det er en av hans favorittbøker.  


Klassikerstatus

Romanen følger en familie fra New York som pakker bilen og drar ut på langtur sørover. Samtidig, I Mellom-Amerika og Mexico befinner tusenvis av barn seg på sin egen reise, en reise nordover til USA. Ikke alle vil komme frem til grensen. Disse to reisene veves sammen og skaper en mesterlig roman med mange lag  som danner en bevegende historie om hva det vil si å være menneske i en umenneskelig verden. «En uforlignelig ny klassiker» var overskriften da New York Times hadde sin anmeldelse av boken på trykk.


Rundt millionen

Dublin literary award mottar nominasjoner fra offentlige bibliotek over hele verden og prisen som er på hele 100.000 euro ble utdelt torsdag kveld, under åpningen av Dublin litteraturfestival. 

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.