Gå videre til innhold
Verket over Edvard Munchs malerier inkluderer fire bind i stort format med totalt 1700 sider og nærmere 2000 illustrasjoner. Det er en internasjonal begivenhet når verket nå er blitt oversatt til kinesisk.
Verket over Edvard Munchs malerier inkluderer fire bind i stort format med totalt 1700 sider og nærmere 2000 illustrasjoner. Det er en internasjonal begivenhet når verket nå er blitt oversatt til kinesisk.

Pressemelding -

​Edvard Munch samlede malerier – til Kina i bokform

Norges største kunstbokprosjekt noen gang, Edvard Munch samlede malerier - Bind I-IV, er nå utgitt i Kina.Etter nærmere 5 års arbeid er endelig verket over Munchs bilder oversatt til kinesisk, melder Cappelen Damm Agency.

Da dette formidable bokverket utkom på norsk og engelsk i 2008, var det første gang Edvard Munchs
nesten 1900 malerier ble presentert samlet på over 1700 sider, fordelt på 4 bind.
Cappelen Damm sto for utgivelsen i samarbeid med Munch-museet.

En av norsk forlaghistorie viktigste bokproduksjoner på kunstområdet 
Verket er basert på mange års forskning ved Munch-museet, og museets førstekonservator Gerd Woll sto som hovedforfatter og faglig leder for arbeidet. 

Verket har av pressen blitt omtalt som en av de viktigste bokproduksjoner på kunstområdet i norsk forlaghistorie.
Det er ikke bare museets primærmateriale som ligger til grunn for bokprosjektet, men også en betydelig forskningsinnsats og akkumulert kunnskap gjennom alle år. Dette, sammen med den nasjonale og internasjonale Munch-forskningen, er det solide fundamentet som danner grunnlag for verket.

Stor interesse for Munch i Kina
-Edvard Munch har i dag en ubestridt posisjon blant verdenskunstens aller største malere. 
Det er svært stor interesse for Edvard Munch og hans kunst i Kina. 
At vi nå har fått en utgivelse av Munchs 4-binds malerikatalog på kinesisk er en stor begivenhet, og noe vi er svært stolte av. Utgivelsen er med å skape større interesse og kunnskap om vår store kunstner.
Munchmuseet har jobbet aktivt de siste årene for å få til en internasjonal distribusjon av bøker om Edvard Munch og hans kunst. Vi har fått til en god distribusjon av Munch publikasjoner i de fleste vestlige land og jobber nå med distribusjon både digitalt og fysisk i Asia. Kina er i denne sammenheng en spennende og viktig kultur, og vil kunne gi oss viktig erfaring i dette arbeidet videre, sier Stein Olav Henrichsen ved Munchmuseet.

Emner


For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.