Gå videre til innhold
Ekspedisjonsboka årets fjellbok

Pressemelding -

Ekspedisjonsboka årets fjellbok

Rettelse til pressemelding som akkurat ble sendt ut: Prisen deles ut av Stiftelsen Fjellkultur som er et samarbeid mellom Den Norske Turistforening og forlaget Fri Flyt AS.

Larsforlagets forfatter Aleksander Gammes har mange år med erfaring fra lange skiturer og høye fjellturer. Erfaringene har han delt i « Ekspedisjonsboka - En guide til høye fjell og lange skiturer» som nå er kåret til årets fjellbok 2012. Prisen deles ut av Stiftelsen Fjellkultur som er et samarbeid mellom Den Norske Turistforening og forlaget Fri Flyt AS.

 «Ekspedisjonsboka er inkluderende og passer til alle som drømmer og trenger konkrete tips», skriver juryen.
– Alexander Gamme har laget en inkluderende «ekspedisjonsbok» hvor hvem som helst både kan drømme seg bort og få konkrete tips, forteller jurymedlem Hallgrim Rogn. Raus, ærlig, praktisk og enkel er ord som går igjen i juryen når boka skal beskrives. I tillegg fremheves det at bildene er av gjennomgående høy kvalitet, samtidig som språket er godt og humoren lun.

Aleksander Gamme (f. 1976) er frilansjournalist og representant for nyere tids «ukjente» eventyrere. Han har dedikert store deler av livet til å lede og gjennomføre ulike ekspedisjoner og utradisjonelle reiser over hele verden.
På bokas omslag står det at dette er en bok for deg som drømmer om, planlegger og/eller digger å dra på lengre eventyr. Tusenvis av nordmenn har vært på trekking i Himalaya, besteget Kilimanjaro eller gått Jostedalsbreen på langs. Stadig flere ønsker å realisere det store eventyret, men å planlegge en fjellekspedisjon eller kryssing av Grønland på egen hånd er et tidkrevende puslespill av kompetanse, erfaring, spørsmål og svar. Hvorfor dra på ekspedisjon? Hvor høyt kan jeg klatre uten oksygen? Hvilken ekspedisjonsmat er best ? Hvilke staver bør jeg velge? Hva skal jeg ha med på toppstøtet? Hva med akklimatisering, risikovurdering og bratt skikjøring på høye fjell? Eller sponsorer, satellittkommunikasjon og teamdynamikk? Forfatteren er profesjonell ekspedisjonsfarer og krydrer teksten med egne og andres erfaringer, og gir et vell av tips og råd. Selv om boka først og fremst retter seg mot de litt ekstra eventyrlystne, vil den være et attraktivt oppslagsverk for enhver friluftsentusiast.

Related links

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950
Julia Kleppestø Selbekk

Julia Kleppestø Selbekk

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 41208500

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.