Gå videre til innhold
Marta Breen og Jenny Jordahls bok Kvinner i kamp -150 år med frihet, likhet, søsterskap har blitt en verdensomspennende suksessen. Nå er det også tilgjengelig i arabisk språkdrakt. Foto: Åsmund Holien Mo
Marta Breen og Jenny Jordahls bok Kvinner i kamp -150 år med frihet, likhet, søsterskap har blitt en verdensomspennende suksessen. Nå er det også tilgjengelig i arabisk språkdrakt. Foto: Åsmund Holien Mo

Pressemelding -

Eksporterer feminisme til Midtøsten

Som første norske forfatter noen gang, er Marta Breen blitt invitert til bokmessen i Kairo.

Bokmessen i Kairo er den største og eldste bokmessa i den arabiske verden. Den trekker hundrevis av forlag fra hele verden og har rundt to millioner årlige besøkende. Årets messe er den 52. i rekken, og her skal Marta Breen holde foredrag. Det er aller første gang en norsk forfatter er blitt invitert til å opptre på det offisielle programmet til den egyptiske messen. 

Breen har skrevet en rekke bøker om kvinner i kulturlivet, kjønnsroller og feminisme. Boken hun skal snakke om i Kairo er den feministiske tegneserien ”Kvinner i kamp” som nylig kom ut på arabisk. Boken - som er laget i samarbeid med illustratør Jenny Jordahl - er solgt til 28 land. Duoens nyeste bok, ”Patriarkatet faller”, er foreløpig solgt til ni land, deriblant Frankrike, Spania, Italia og Japan.

Det er stor interesse for feminisme – og spesielt den skandinaviske feminismen – ute i verden, melder Ingvild Haugland som er leder av Cappelen Damm Agency. De siste årene har Breen reist mye rundt i verden med sitt budskap. Hun har blant annet holdt foredrag i Serbia, Tyskland, England, Russland, Ungarn, Tsjekkia og Brasil. Om dette sier hun selv:

- I noen av disse landene blir feminisme sett på som kontroversielt og kvinnebevegelsen blir aktivt motarbeidet. Og dessverre går det bakover i flere deler av verden. Dette er grunnen til at jeg prioriterer å reise såpass mye. I mine foredrag forteller jeg om det nordiske likestillingsprosjektet og forsøker å motivere til kamp lokalt.

Denne våren er Marta Breen aktuell med boken ”Kvinnenes by - en feministisk guide til Oslo”, som hun har skrevet i samarbeid med Hilde Østby og Helene Uri.


For kontakt:

Marta Breen

marta.breen@gmail.com

tlf 92 81 84 88

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.