Gå videre til innhold
Boken Skilsmissehelter er en håndsrekning til barn i en skilsmissesituasjon, som skaper gjenkjennelse og gir råd fra både fagfolk og erfarne skilsmissebarn
Boken Skilsmissehelter er en håndsrekning til barn i en skilsmissesituasjon, som skaper gjenkjennelse og gir råd fra både fagfolk og erfarne skilsmissebarn

Pressemelding -

Endelig en håndbok for skilsmissebarn!

Hvert år opplever over 20 000 norske barn og unge at foreldrene deres går fra hverandre. Nå foreligger endelig en håndbok for skilsmissebarn, og for de som er tett på barn i en slik situasjon. Boken Skilsmissehelter er skrevet av barneadvokat Trude Trønnes Eidsvold og antropolog og kreativ skribent Rosa von Krogh, og er den første i sitt slag. 

Forfatternes intensjon har vært å lage en lett tilgjengelig håndbok og veiviser for barn som har skilte foreldre, og en døråpner til gode samtaler med barn i en krevende livssituasjon. Forfatterne heier på barnet, og har stilt seg i solidarisk øyenhøyde med de små skilsmisseheltene. Deres håp er at boken skal virke bevisstgjørende rundt barnets rett til en plass i en skilsmissehistorie.

Gjennom autentiske historier, med fiktive barn og unge, møter vi Marja, Lukas, Jakub, Emma og Ingrid, som alle har to hjem. Historiene er hentet fra familier med ulik sosiøkonomisk, familiær, etnisk og kulturell bakgrunn. Boken formidler ulike problemstillinger og situasjoner som de fleste skilsmissebarn lett vil kjenne seg igjen i. I tillegg inneholder boken ekspertråd fra en helsesykepleier, en psykolog og barneadvokat og forfatter Trude Trønnes Eidsvold selv. Et barnepanel bestående av fem barn kommenterer innholdet, og gir råd til konkrete problemstillinger knyttet til familie, hjem, hverdag, konflikt og mestring. Boken følger skilsmissebarn gjennom hele året: Første skoledag, Halloween, julaften, en dag i februar, påske, 17. mai og siste skoledag.

Visuelt uttrykk med viktige funksjoner
Illustratør Kine Yvonne Kjær og designer Marthe Figenschou har gitt Skilsmissehelteret visuelt uttrykk som gjør det enkelt å manøvrere i innholdet. Støtteillustrasjoner, fargebruk og designelementer levendegjør, strukturerer og utvider historiene og gjør det lett å finne frem.

Trude Trønnes Eidsvold, Rosa von Krogh, Kine Yvonne Kjær (ill.) og Marthe Figenschou (design)
Skilsmissehelter
Primærmålgruppe: 9-12+ år
Kr 328,-
Cappelen Damm

Les gjerne: 
https://www.vg.no/forbruker/he...
https://www.skilsmissehelter.com/
https://www.boktips.no/barneboker/barn-8-til-10-ar/skilsmissehelter-barn-skilsmisse/
https://www.aftenbladet.no/meninger/debatt/i/41EP6e/god-jul-i-to-hjem

Kontaktinfo:
Trude Trønnes Eidsvold: Mobil: 922 96 665 / E-post: trudetrc@gmail.com
Rosa von Krogh: Mobil: 92894186 / E-post: krogh.rosa@gmail.com
Anne Østgaard: Mobil: 971 64 649 / E-post: anne.ostgaard@cappelendamm.no

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.