Følg Cappelen Damm

Forskning og livsvisdom i Thuen og Tranøys nye bok

Pressemelding   •   des 03, 2018 08:54 CET

Frode Thuen har i årevis veiledet par gjennom samlivskriser. Bent Sofus Tranøy har skrevet om og undervist i psykologiske forklaringsmodeller i statsvitenskap og politisk økonomi. Hva skjer når læren møter det virkelige liv?

I den nye boken Harde fakta om livet, døden og kjærligheten dykker
Frode Thuen og Bent Sofus Tranøy ned i spennende studier som har vært med å forme
vår kollektive selvoppfatning. Psykologisk teori og forskning, undersøkelser og eksperiment
som kan gi innsikt i noen av livsutfordringene vi ofte står overfor. Ikke minst knyttet til samliv og sorg,
men også til det å leve et godt og meningsfullt liv.

Deler egne erfaringer
Gjennom samtaler deler Thuen og Tranøy av egne erfaringer og en brennende interesse for fagene sine.
De presenterer forskning og gode historier, og de diskuterer studier der forskere har gått nye veier i jakten på menneskesinnets hemmeligheter.

Samlivskrise og dyp sorg
Midtveis i livet, midt i arbeidet med denne boken, opplevde begge de to gode vennene samlivskrise og dyp sorg.

-På mange måter har arbeidet med boken blitt et felles prosjekt for å bearbeide og reflektere rundt det vi har gått gjennom. Et prosjekt hvor vi har søkt støtte og oppmuntring, og innsikt og forståelse både hos hverandre og i psykologisk teori og forskning, forteller de to.

I boken tar vi del i Thuen og Tranøys samtaler om livet, døden og kjærligheten. De snakker om selvregulering, makt og avmakt, konflikter og samarbeid, kriser samt lykken og det gode liv. De byr på refleksjon og livsvisdom, og gir oss innsikt i noen av de mange utfordringene man kan møte midt i livet.

-Vi begynte med å skrive om forskning og fascinerende studier, men snart viste det seg at både skrivetreffene våre og forskningen sammenfalt med utfordringer ellers i livet. Derfor vever vi to fortellinger inn i hverandre; vi skriver om personlige omveltninger og kriser, samtidig som vi formidler forskning knyttet til ulike typer livsutfordringer som alle kan oppleve. Slik forsøker vi å forene erfaringsbasert og forskningsbasert kunnskap – det subjektive og det objektive, skriver de i bokens forord.

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.