Følg Cappelen Damm

Forteller historien til trettitre av Norges eldste og største trær

Pressemelding   •   okt 22, 2019 07:04 CEST

Til sammen er det blitt trettitre portretter av trettitre unike trær eller gjenger med trær i den nye boken "Trettitre norske trær" av Ole Mathismoen og fotograf Stig B Hansen

Det bor ti milliarder - ti tusen millioner - trær i Norge.
Vi har til sammen 38 ulike treslag, og skog dekker nesten 40 prosent av Norges landareal.
Vi bor altså i et tre-land.

Den prisbelønte journalisten Ole Mathismoen og fotograf Stig B. Hansen lar oss bli kjent 33 av disse trærne i den nye praktboken Trettitre norske trær – og hva de har vært vitne til. Gjennom vakre fotografiske skildringer og underholdende historier tar de to oss med på en slags kulturhistorisk natursti til de eldste og største trærne som vokser rundt om i landet vårt.

Mange av trærne er gamle, enkelte er kjendiser, mens noen er det knapt andre enn eieren som vet om. Felles for dem alle er at de har spennende historier å fortelle.

Har overlevd vikingtiden, svartedauden, heksebrenning og verdenskriger.
Fortsatt vokser det trær i Norge som har opplevd vikinger og grever. Flere av kjempene vi møter i boken har overlevd vikingtiden, svartedauden, heksebrenning, danskekonger og verdenskriger.

Ett tre var postkasse for Grinifangene, et annet ble plantet av en irritert Henrik Wergeland. Alle trær har en historie, og Ole Mathismoen har forsøkt å grave frem hva som har skjedd rundt dem.

LANSERING
Velkommen til lanseringsarrangement hos Cappelen Damm onsdag 23 oktober klokken 1900:https://business.facebook.com/events/451236312267180/

Bla i boka her:
https://issuu.com/font_forlag/docs/trettitre_norske_tr_r_32_sider

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.