Gå videre til innhold
Selma Lønning Aarøs ferske roman går internasjonalt (foto: Agnete Brun)
Selma Lønning Aarøs ferske roman går internasjonalt (foto: Agnete Brun)

Pressemelding -

Fransk storforlag utgir aktuell norsk roman

Det prestisjetunge franske forlaget Gallimard har sikret seg rettighetene til utgivelse av forfatter Selma Lønning Aarøs rykende ferske roman, Privatlivets fred. Boken er nå også solgt for utgivelse i Danmark.

Privatlivets fred  er morsom, tidvis skremmende og usedvanlig aktuell, og i tillegg til å fortelle en historie om familieliv og vennskap, kretser den rundt problemstillingen liv og litteratur –  det som i senere tids debatter her hjemme er omtalt som virkelighetslitteratur. Nå har internasjonale forlag fått øynene opp for den.


Fransk begeistring

Gallimards sjefsredaktør Alain Gnaedig er henrykt over å ha sikret seg rettighetene, og har stor tro på at den kan gjøre suksess i et av Europas største markeder: "Selma Lønning har skrevet en sterk og flerlags roman som setter spørsmålstegn ved forestillingene om «autofiksjon», forfatterens forhold til sin skapelse og forfatterens etiske ansvar. Hun skriver om svært alvorlige spørsmål uten å ta seg selv for alvorlig. Handlingen er satt i dagens Norge, og er vittig, underholdende, morsom, sarkastisk og smart. Og på Gallimard er vi begeistret over å kunne ønske Selma Lønning Aarø velkommen i "den norske stallen" vår som fra før består av Roy Jacobsen, Per Petterson, Merethe Lindstrøm og Erik Fosnes Hansen", skriver den profilerte forleggeren i en mail til Cappelen Damm.


Norsk begeistring

Boken utkom for en drøy måned siden og har fått svært god mottakelse her hjemme. Aftenpostens anmelder mener den maner til ettertanke og er morsom og skarpsindig. Dagsavisens kritiker roser forfatteren for å skrive "lett og morsomt, med mange festlige og skarpe formuleringer, observasjoner, oppsummeringer", og i Dagens Næringsliv får forfatter og bok bifall under overskriften "satirisk og snedig". 


Dansk begeistring

Også danske forlag har vist stor interesse for Aarøs siste roman og forlaget Straarup & co sikret seg rettighetene for utgivelse på dansk. Straarup & co er et relativt nytt forlag i rivende utvikling, etablert av erfarne forlagsfolk.

  


Selma Lønning Aarø
(f. 1972) kommer fra Stord, men bor nå i Fredrikstad. Hun debuterte i allerede i 1995 med Den endelige historien, som var vinner av Cappelens konkurranse for beste debutroman. Aarø har utgitt en rekke bøker i ulike sjangere, og har skrevet både for voksne og barn. Hun har i en årrekke vært spaltist i Dagbladet og Klassekampen og er kjent for sin selvironiske og humoristiske stil.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.