Gå videre til innhold
Bare ved å anerkjenne problemet kan vi få bukt med det, mener Tinashe Williamson.  Med sin nye bok "Håndbok for unge antirasister" ønsker hun å starte flere samtaler rundt rasisme. Foto: Truls Qvale
Bare ved å anerkjenne problemet kan vi få bukt med det, mener Tinashe Williamson. Med sin nye bok "Håndbok for unge antirasister" ønsker hun å starte flere samtaler rundt rasisme. Foto: Truls Qvale

Pressemelding -

Håndbok for unge antirasister - en braksuksess

Med et opplag på 19 000 bøker og topp-plassering på besteselgerlisten har Tinashe Williamson i høst gjort en knalldebut som barnebokforfatter. Det er så stor etterspørsel etter boken hennes, Håndbok for unge antirasister, at Cappelen Damm - kun tre uker etter at boken kom i salg - har trykket tre opplag på totalt 19 000 eksemplarer. Et usedvanlig høyt tall for en debutbok.

-Dette er overveldende. Som barnebokdebutant hadde jeg ikke forestilt meg at mottakelsen av boken skulle blir så fantastisk. Det er ekstra gøy at både anmelderne og leserne har vært så positive. Jeg ville prøve å skrive den boka jeg selv ønsket at var på skolebiblioteket da jeg vokste opp. Og jeg ønsket å lage et verktøy som kunne hjelpe barn og voksne å snakke sammen om rasisme. Ikke minst ville jeg vise hvordan hverdagsrasismen kan påvirke og ramme. Det har derfor varmet å lese uttalelser som for eksempel den fra VGs anmelder om at boken min bidrar til å gi barn et språk for å ta fatt på kampen mot rasisme. Og da NRKs anmelder skrev at Håndbok for unge antirasister burde være obligatorisk på skolen ble jeg altså så glad! Et av målene med boka har jo absolutt vært å bidra til å starte noen samtaler i klasserommet, sier Tinashe Williamson.

Williamsons bok både belyser og engasjerer, og oppfordrer til det aller viktigste: nemlig dialog. Gjennom ti kapitler og ti fiktive karakterer svarer hun på spørsmål som hva rasisme egentlig er, hvorfor representasjon er viktig og hva man kan si hvis man opplever at noen blir diskriminert mot på grunn av hudfargen sin.




Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.