Gå videre til innhold
Haddy Njie har samarbeidet med Christoffer Grav om den gjennomillustrerte barneromanen "Dans!", der kjønnsforventninger, vennskap og utenforskap er sentrale temaer. Ill.: Christoffer Grav
Haddy Njie har samarbeidet med Christoffer Grav om den gjennomillustrerte barneromanen "Dans!", der kjønnsforventninger, vennskap og utenforskap er sentrale temaer. Ill.: Christoffer Grav

Pressemelding -

Haddy Njie klar med ny bok - og snart også med ny baby

Haddy Njie har gått svanger med barneboken Dans!, som foreligger i disse dager. Samtidig er hun svanger med sitt andre barn, som kommer til verden utpå nyåret. To glade begivenheter på en gang! Dans! er en bok som speiler vårt mangfoldige og fargerike samfunn, slik mange barn i Norge opplever det. Boken handler om kjønnsforventninger, vennskap og utenforskap, og om hvor langt vi er villige til å strekke oss for å bli populære. Men det er også en bok om ren og pur danseglede. Barn trenger bøker å kjenne seg igjen i, slik at de kan tenke at ja, sånn har jeg det også. Dans! er en slik bok. 

Haddy sier dette om boken:
Datteren min har akkurat begynt å lese selv. Jeg tenkte på henne da jeg forsøkte å skrive en bok som er god å lese, har en drivende handling og et viktig tema. Men karakterene har jeg hentet fra min egen barndom og fra alle timene jeg har tilbragt på skoleturneer rundt i landet. Der traff jeg barn og unge som bevisst eller ubevisst minnet meg om hvordan det er å være i begynnelsen av livet. Lengselen etter tilhørighet, nysgjerrigheten, ønsket om å bli sett, redselen for å bli avvist, prøving og feiling, gode og dårlige vennskap. Som mor har jeg alltid tenkt at det viktigste jeg kan lære bort er å finne balansegangen mellom egne grenser og ønsker, og andres. Jeg jobber fremdeles med å finne den balansegangen selv!"

Dans! er et samarbeid mellom Haddy Njie og illustratøren Christoffer Grav, som begge kan vise til tidligere boksuksesser. Haddy med Snart sover du og Christoffer med blant annet illustrasjonene til Krokodilletyven, som ble nominert til Deutsche Jugendliteraturpreis. Dans! er en omskrevet og nyillustrert utgave av en bok fra 2008. Siden da har tematikken rundt kjønnsidentitet og kjønnsforventninger blitt stadig mer aktuell.

Haddy Njie (f. 1979) debuterte som barnebokforfatter i 2008. Siden har hun gitt ut flere bøker for barn og voksne. Hennes prisbelønte bok, Snart sover du, illustrert av søsteren Lisa Aisato, er oversatt til 15 språk. For folk flest er hun kjent som journalist og programleder. Haddy har ellers vært mye redd - for gymtimer og dansegulv, for ikke å være bra nok. Hun er fortsatt redd, men har også lært å være veldig modig. 

Christoffer Grav (f. 1983) begynte å tegne før han kunne gå. Han bor i Oslo, der han jobber som illustratør og designer. På skolen ville Christoffer heller hoppe strikk med jentene enn å sparke fotball med gutta. Han ble mobbet og kalt "Christine", men har lært at det er viktig å tørre å være seg selv. Det hender han danser av ren lyst!

Haddy Njie og Christoffer Grav (ill.)
Dans!
Barneroman 6-9 år
Kr 249,-
Cappelen Damm

Kontaktinfo
Haddy Njie: haddy.njie@gmail.com / mobil 930 48 336
Anne Østgaard: anne.ostgaard / mobil 971 64 649

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.