Følg Cappelen Damm

Hans Petter Laberg nominert til Nordisk Råds barne- og ungdomslitteraturpris 2018

Pressemelding   •   mar 26, 2018 11:44 CEST

Hans Petter Labergs Ingenting blir som før er en gripende historie om et krevende søskenforhold. Nå er den nominert til Nordisk Råds barne- og ungdomslitteraturpris 2018.

I dag kl. 11 ble de nominerte til Nordisk Råds barne- og ungdomslitteraturpris 2018 offentliggjort på bokmessen i Bologna. Hans Petter Laberg er nominert med sin ungdomsroman Ingenting blir som før. Vi gratulerer!

Med stolthet og glede kan vi i dag gratulere Hans Petter Laberg med nominasjonen til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2018! Det nomineres to titler fra hvert av de nordiske landene pr. år. Prisen deles ut 30. oktober.

Ungdomsromanen Ingenting blir som før

Ingenting blir som før er en gripende historie om et krevende søskenforhold. I boken møter vi brødrene Markus (16) og storebroren hans, Victor, som er langer og småskurk. Markus savner broren og vil gjerne ha kontakt. Men Victor er ikke til å stole på. En lørdagskveld tar han Markus med for å levere en bag. Da går det veldig galt …

Ingenting blir som før er ikke en actionroman, men en gripende historie om et actionfylt søskenforhold, som avsluttes i løpet av en helg hvor det skjer mye nytt i Markus’ liv.

Forfatter Hans Petter Laberg

Hans Petter Laberg (f. 1966) er ungdomsbokforfatter, bibliotekar og blogger. Han er født og oppvokst i Nittedal, og arbeider som bibliotekar på Eidsvoll. Hans Petter debuterte i 1996 med romanen Biter av en historie. Boken vant 1. pris i Cappelens konkurranse om beste kjærlighetsroman for ungdom dette året. Med fjorårets roman, Ingenting blir som før, har han utgitt i alt ti bøker for barn og unge.

Nordisk Råds barne- og ungdomslitteraturpris

Nordisk Råds barne- og ungdomslitteraturpris er en av de mest prestisjefylte prisene vi har. Vinneren mottar 350.000 danske kroner, og prisen deles ut 30. oktober 2018 på Den Norske Opera & Ballett i Oslo.

Den ble delt ut for første gang i 2013.

Kontaktperson i forlaget:

Cecilie Kirkaune Bodahl: cecilie.kirkaune.bodahl@cappelendamm.no

Tlf. 91844240

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.