Følg Cappelen Damm

Hele Norges "Helsesista" har skrevet bok som bør være pensum for alle tenåringsforeldre

Pressemelding   •   okt 18, 2019 08:00 CEST

Tale Maria Krohn Engvik tar sitt «Helsesista»-univers fra Snapchat til bokform denne høsten.

I boken #Vågåvære skriver Tale Maria Krohn Engvik om temaer som mange barn og unge lurer på - og ikke minst også alle tenåringsforeldre der ute!

Gjennom sin Snapchat-konto når hele Norges «Helsesista» daglig to hundre tusen følgere. Ingenting er for flaut å snakke om, og det samme gjelder for boken. Kapitlene tar opp viktige temaer som kropp, sex, kjærlighet og ensomhet. Gjennomgående for boken #Vågåvære er spørsmål og erfaringer delt fra unge. Helsesista svarer med konkrete tips og råd - og åpner opp om egne livserfaringer.

Våg å være tenåringsforeldre

– Det var en forelder som skrev til meg på snap en gang: «Etter at jeg begynte å følge deg og lytte til dine ord, har jeg begynt å møte mine egne tenåringer på en annen måte. Nå har vi det helt annerledes her hjemme, og jeg ville bare si takk til deg», sier Tale Maria Krohn Engvik. 

Hun glemmer aldri den meldingen. Nå håper Helsesista at boken vil hjelpe foreldre til å forstå de fine ungdommene sine bedre.

– Våg å være tenåringsforeldre! I ungdomstiden skal unge løsrive seg, men det betyr ikke at de ikke trenger støtten, forståelsen og tilstedeværelsen fra dere foreldre - som er de aller nærmeste, sier Krohn Engvik.

Boklansering i kveld

Fredag 18. oktober klokken 18 er det lanseringsfest i Cappelen Damm-huset. Det blir minikonsert med Mads Veslelia og samtale mellom Helsesista og psykolog Peder Kjøs. Han har konsulentlest kapitlene Å takle motgang, Indre kaos og Selvmordstanker.

– Det er så lett å tenke at alle andre har det bra, og at du er helt alene om å føle det du føler. Jeg håper at denne boken kan bidra til at du føler deg mindre alene om å ha det slik du har det, og at uansett hva du går gjennom, kan det være godt å dele det med noen, skriver Helsesista i forordet til boken.

Boklanseringen avsluttes med verdenspremiere på Godnattsangen – fremført LIVE av Helsesista, Frode Wendelboe, Erlend Hagen og Josef Zackrisson.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.