Gå videre til innhold
Henrik Langelands fortelling om rike Tønsberg-redere er stilig, dramatisk og faktisk ganske skremmende, skriver anmelder Cathrine Krøger i Dagbladet og triller 5 på terningen (Foto: Svein Finneide)
Henrik Langelands fortelling om rike Tønsberg-redere er stilig, dramatisk og faktisk ganske skremmende, skriver anmelder Cathrine Krøger i Dagbladet og triller 5 på terningen (Foto: Svein Finneide)

Pressemelding -

Henrik H. Langelands roman Makten og æren topper bestselgerlisten

Henrik H. Langelands nye roman Makten og æren har gått rett inn som nummer én på den norske bestselgerlisten, og er denne uken Norges mest solgte bok.

Historien byr på et intenst og mangfoldig familiedrama, og handler om livet i et norsk skipsrederi.
«I sjangeren «skipsreiarroman» har Henrik H. Langeland levert eit svært medrivande bidrag», mener anmelder Ingvild Bræin i Dag & Tid.

Makten og æren handler om rikdommens og klassesamfunnets personlige slagsider, men også om velstandsvekst,
kvinnefrigjøring og skipsnæringens betydning i det moderne Norge.
Og ikke minst om arvens kraft. Kan man unnslippe sine slektsbånd? Eller fanger familien for alltid?
Romanen er inspirert av den virkelige historien til en av landets mest innflytelsesrike shippingfamilier i det forrige århundret.

Om bakgrunnen for romanen har Langeland i et intervju med DN fortalt:

– For fire år siden ble jeg kontaktet av noen med helt spesiell innsikt i Wilhelmsen-familien og i rederiets indre liv. Etter mange samtaler sitter jeg på et omfattende stoff, til dels drøy kost, om det som trolig er Norges mest innflytelsesrike shippingfamilie i forrige århundre. Men det er jo kun et grunnlagsmateriale, det er en roman jeg har skrevet.

«Vårens roman, som skal er ment å være første del i et større verk, er et forbilledlig eksempel på klassisk romanbygging.
Det lukter svik, intriger og kalkulerte ekteskap fra første side», skriver anmelder Turid Larsen i Dagsavisen.

Henrik H. Langeland
Langeland fikk sitt gjennombrudd som forfatter i 2003 med romanen Wonderboy, en utgivelse som var med på å definere en epoke i norsk økonomisk historie.
Fire år senere kom Francis Meyers lidenskap, lagt til Universitetet i Oslo der han selv har tatt doktorgraden med en avhandling om Marcel Proust.
I 2010 utga han Verdensmestrene, første bind i en romansyklus om fire oslofamilier på åtti- og nittitallet. Andre bind, Hauk og due, utkom i 2012.
I 2013 møter vi igjen Christian von der Hall fra Wonderboy i romanen Fyrsten.
I mai 2020 fulgte Langeland opp med Showtime!, siste bind i trilogien om Christian von der Hall.
Høsten 2021 lanserte Langeland et nytt bind i romansyklusen Verdensmestrene: Romanen Paradis. Tredje bind i Langelands Oslo-syklus er en frittstående fortelling om savn, lojalitet og sårbarhet i byens sprikende realiteter tidlig på 1990-tallet.
Henrik H. Langeland har også skrevet flere sakprosabøker, blant annet Ut å stjæle lesere - Håndbok i fortellekunst.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.