Gå videre til innhold
Cappelen Damms høstkatalog inneholder nærmere 250 titler
Cappelen Damms høstkatalog inneholder nærmere 250 titler

Pressemelding -

Her er høstens bøker fra Cappelen Damm

Bokhøsten er i gang og i dag lanserte Cappelen Damm høstens katalog, som inneholder nærmere 250 titler.
Blant forfatternavnene som er aktuelle med bok finner vi Lars Saabye Christensen, Trygve Skaug, Karin Fossum, Kåre Conradi, Cecilie Ramona Kåss Furuseth, Jørgine Massa Vasstrand og Abid Raja.

Høstkatalogen med alle titlene kan du bla i her: https://issuu.com/cappelendamm/docs/h_stens_b_ker_2024_issu

På forlagets krimliste finner vi seks norske krimforfattere.
På den skjønnlitterære listen har Cappelen Damm fem særpregede diktsamlinger på menyen.
I høst byr forlagets skjønnlitterære redaksjon i tillegg på tre debutanter.

  • Maria Kinge debuterer med «Du lurer ikke meg». Å være dyrlege er å bestemme over liv og død. Å være dyrlegens datter er å sette bedøvelse i hundekropper og å være med på hjemmebesøk. Hvordan er livet tett på dyr, død og, ikke minst, rusmidler?
  • Linda Sandbæks debutroman «Terapeutens jul – om grenser for kjærlighet og kunnskap» gransker menneskenaturen og psykologien på underholdende og forbløffende måter.
  • Anne Elvedal er for mange kjent som kritikerrost barnebokforfatter og profilert manusforfatter for film og fjernsyn. Hun debuterer i høst for voksne med en gåtefull og intens psykologisk thriller som har fått tittelen «Du kan kalle meg Jan»

På Cappelen Damms skjønnlitterære liste er det også flere etterlengtede oppfølgere, blant annet:

  • Ingeborg Arvolas roman Vestersand, er andre bok i serien Ruijan Rannalla – Sanger fra ishavet.
    Kniven i ilden, som var første bok i serien, vant norske leseres hjerter i 2022. Den ble tildelt Brageprisen og var nominert til Nordisk råds litteraturpris, Bokhandlerprisen og Kritikerprisen.
  • Brynjulf Jung Tjønns diktsamling Kvit, norsk mann (2022) ble tildelt Kritikerprisen, Ungdommens kritikerpris og Nynorsk litteraturpris.
    I høst kommer en sterk og gripende oppfølger med tittelen Norsk kjærleik.
  • Høsten 2023 utkom Lotta Elstads historiske roman Xiania 1, en rå og heftig fortelling om liv og død, om drikking og ligging, om kvinnehelse og abort, om underbetalte slitere og fargerike ruffersker, tyver, sirkusfolk, helsearbeidere og smuglere. På høstens liste står Xiania 2. Ada, som er andre bok i Xiania-serien.

Det knyttes ellers stor forventning til Lucinda Rileys roman Skjult skjønnhet. En dramatisk fortelling om familiebånd og hemmeligheter, som nå er oversatt til norsk av Benedicta Windt-Val. Romanen ble opprinnelig utgitt i 1993, og er blitt redigert av Harry Whittaker, Lucindas sønn, etter at Riley døde i 2021. Lucinda Rileys bøker er oversatt til 40 språk og har solgt 50 millioner eksemplarer på verdensbasis. I Norge har hun solgt 1,9 millioner bøker.


Sakprosa
En av de senere årenes mest solgte og omtalte sakprosabøker er Abid Rajas Min skyld.
Hans nye bok - Vår ære og vår frykt En personlig reise i det muslimske Europa – utgis på torsdag og begynner der den forrige sluttet.
Ut over det utgir Cappelen Damm rundt femti nye sakprosa-titler om aktuelle temaer som presidentvalget i USA, geopolitikk, slankepiller, KI og elgjakt, sommerfugler og havet.

Flere utgivelser tar for seg utfordringene demokratiet nå står overfor:
I Diktaturklubben tegner Anne Applebaum et skremmende bilde av hvordan totalitære regimer samarbeider for å undergrave den demokratiske verden. Med Stormens øy Kampen om Taiwan og demokratiets fremtid har Kristoffer Rønnebergskrevet en tankevekkende bok som tar for seg Taiwans komplekse situasjon i dagens geopolitiske klima. Boken gir en refleksjon over demokratiets fremtid og Vestens rolle i å stå opp mot autoritære regimer – og sist men ikke minst: den er en påminnelse om demokratiets betydning og skjørhet i den globale maktbalansen.
Fra forfatteren av bestselgeren Sapiens kommer den banebrytende historien om hvordan informasjonsnettverk har skapt, og destabilisert, vår verden. Yuval Noah Hararis banebrytende nye bok Nexus En kort historie om informasjonsnettverk fra steinalderen til kunstig intelligens har verdenslansering 10. september.
I Kamala Harris mot Donald Trump presenterer historiker Hans Olav Lahlum de amerikanske presidentkandidatene og tar oss med på en reise gjennom et stadig mer splittet USA. I Trump - enkelt forklartutforsker Hans Høeg, tidligere stabssjef i Kongressen, det komplekse landskapet rundt en av de mest kontroversielle politiske figurene i moderne amerikansk historie, og forsøker å se for seg mulige konsekvenser av fire nye år med Trump i det ovale kontor.

Blant bøkene som kan bidra til å gjøre hverdagen lettere finner vi
Råsterk på et år, fra Norges største treningsprofil Jørgine Massa Vasstrand. Hun tar oss gjennom en nøye utarbeidet plan med enkle og effektive treningsøkter, hver dag, i ett år. Med den nye boka Trines beste ukemenyer hjelper Trine Sandberg, som er Norges største matblogger og bestselgende kokebokforfatter, deg med å sette sammen alle ukens middager.

Barne- og ungdomsbøker
På barneboklisten hos Cappelen Damm finner vi alt fra Ibsen til Taylor Swift.
Da Kåre Conradi fant ut at Ibsen var tatt ut av obligatorisk pensum på skolen, bestemte han seg for å ta saken i egne hender: Han ville skrive om Ibsens teaterstykker for barn, i håp om å gi dem fornyet liv og aktualitet. Først ut i serien er Peer Gynt og En folkefiende, som begge gis ut som illustrerte bøker med forenklet tekst, tilpasset yngre lesere.
Der Ibsen er fortidas kanonfigur, er Taylor Swift er en av vår tids aller største og mest innflytelsesrike: ITaylor Swift Den ultimate fanboken gir Swiftie, forfatter og fandom-spesialist Kirsti Kristoffersen fansen alt de trenger å vite om sitt store ikon.

På forlagets barnebokliste er det i 2024 hele tolv debutanter,
fem av disse er å finne på høstlisten. Blant dem er Fabian Christensen og Balqiis Omar Ali-Hanaf, hvis fortellertalent ble oppdaget av Cappelen Damm i fjor, da forlaget utlyste manuskonkurransen «nye stemmer». Resultatet er romanene Kompis og Vær på vakt for gutten i skyggen som begge er unike debut-fortellinger om vennskap og tilhørighet.

Noen jubileer gjør seg også bemerket på utgivelseslisten.
En som har skapt millioner av lesere er Harry Potter, og i år er det 25 år siden første bok om trollmannen Harry kom, og i Norge er det solgt over 2,3 millioner bøker. Årets bok er bildeboka Jul på Galtvort.
Også Jul i Blåfjell markerer 25 -årsjubileum i 2024, og Cappelen Damm har i den anledning samlet noen av de fineste fortellingene og sangene fra Gudny Ingebjørg Hagens Jul i Blåfjell.

Blant de mange sakprosabøkene forlaget utgir for barn i høst er Farlig oppdrag av Lena Lindahl. En beretning om grenselosen Astrid Linderud fra Hattfjelldal, som var Norges yngste grenselos under andre verdenskrig, med sine 10 år. Med denne boka løfter Lindahl en del av krigshistorien som ikke er allment kjent, fra en landsdel hvis krigshistorie har vært underkommunisert nasjonalt.

I høst kommer også Hvordan er det å ha en kropp? og Hallo natta, til glede gamle og nye Anna Fiske-fans i alle aldre og alle land. Anna Fiske er en prisbelønt forfatter, illustratør og tegneserieskaper. Etter 25 år som forfatter står hun bak over 70 bøker, blant annet den populære Hvordan-serien som er trykket i over 100 000 eksemplarer.

Related links

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950
Julia Kleppestø Selbekk

Julia Kleppestø Selbekk

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 41208500

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.