Gå videre til innhold
Historien om Elefantmannen for første gang i bokform for norske barn

Pressemelding -

Historien om Elefantmannen for første gang i bokform for norske barn

NY BOK: Bildeboka Elefantmannen gjør for første gang den sterke fortellingen om virkelighetens Elefantmannen, Joseph Merrick, tilgjengelig i bokform for norske barn. Historien gir rom for diskusjon om aktuelle temaer som mobbing, annerledeshet og skjønnhetstyranni.

Elefantmannen er skrevet av Mariangela Di Fiore, som tidligere bl.a. har utgitt den kritikerroste ungdomsboka Annalisas dagbok (2011). Illustratør Hilde Hodnefjeld fikk noen år tilbake mye ros for boka Mesterpromperen (2010, forf.: Tor Edvin Dahl), også denne basert på en sann historie.

På grunn av sitt deformerte utseende ble Joseph Merrick mens han levde kjent som Elefantmannen. Han ble kastet ut hjemmefra som 11-åring, og ettersom kroppen hans ble mer og mer deformert, fikk han problemer med å skaffe seg en vanlig jobb. De fleste fant ham frastøtende, og han følte seg svært ensom. Den eneste måten for ham å tjene penger på, var ved å reise rundt som attraksjon på freakshows. Heldigvis ble han etter hvert tatt hånd om av legen Frederick Treves, som lot ham bo på sykehuset han arbeidet på. Her fikk han bl.a. skrive dikt og treffe mennesker som møtte ham med respekt. Merrick døde da han en kveld insisterte på å sove liggende, som vanlige mennesker, og ble kvalt pga. vekten av sitt store hode.

Elefantmannen er en gripende fortelling om å være annerledes, om å nekte å være et offer, og å klare å finne lykke også i en ulykkelig situasjon – og om å se det vakre i livet og i andre.

 Hovedmålgruppe: Barn fra 5 år.

 Les blogginnlegg om arbeidsprosessen av illustratør Hilde Hodnefjeld

Om forfatter og illustratør:
Mariangela Di Fiore (f. 1981) bor i Oslo, og har universitetsutdannelse i litteraturvitenskap og i screenwriting fra UCLA. 17 år gammel debuterte hun som forfatter i novelleantologien Pust ut, pust inn (Gyldendal, 1999), og har siden gitt ut fire ungdomsbøker, en faktabok for barn og dokumentarboken Camorraland om den napolitanske mafiaen.
Kontakt Mariangela Di Fiore: mariangelajc@gmail.com, tlf.: 976 57 566.

Hilde Hodnefjeld (f. 1966) er utdannet fra Statens håndverk og kunstindustrihøyskole, linjen for grafisk design og illustrasjon, med hovedfag i tegning. Hun tegner mest på papir med ulike materialer og bruker mye collage-elementer fra grafikk. I Elefantmannen har hun blandet mye foto med tegning.
Kontakt Hilde Hodnefjeld: hilde@hodnefjeld.no tlf.: 950 80 904 / 22 14 21 66.
Hilde Hodnefjelds hjemmeside
Les mer om Hilde Hodnefjeld og hennes arbeider

Beste hilsen, Informasjonsavdelingen, Cappelen Damm.
Kontaktperson i forlaget:
Turid Oline Hepsø, turid.oline.hepso@cappelendamm.no, tlf.: 21 61 75 84 / 404 91 136.

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.