Gå videre til innhold
Homers klassiske diktverk Odysseen i ny oversettelse av Kjell Arild Pollestad

Pressemelding -

Homers klassiske diktverk Odysseen i ny oversettelse av Kjell Arild Pollestad

Velkommen til  lansering av Sangen om Odyssevs onsdag 6. februar kl 12:00 på restaurant Alexandros på Holbergs plass. Hør Kjell Arild Pollestads presentasjon og nyt gresk småmat og drikke.

Det er over 90 år siden det forrrige gang ble gitt ut en norsk oversettelse av Odysseen. I denne utgaven er Homer for første gang oversatt til moderne norsk prosa. Med den innleder Pollestad en ny serie med oversatte diktere fra antikken.

Europas litteratur begynner med Homer. Ingen annen dikters verk er blitt flittigere lest og grundigere kommentert. For antikkens grekere hadde Homer en status som nærmest kan sammenlignes med Bibelens i kristenheten.
Grekernes erobring og ødeleggelse av byen Troja danner bakgrunn Homers store diktverk. Odysseen, som i denne oversettelsen heter Sangen om Odyssevs, handler om de greske fyrstenes hjemreise fra krigen mot trojanerne.

Hovedpersonen er Odyssevs, som i ti år flakker omkring og utsettes for utallige prøvelser før han endelig kommer hjem til sitt kongerike på Ithaka og får tatt hevn over alle de frierne som i mellomtiden har gjort kur til hans trofaste Penelope.
Beretningen om hans mange spennende og eventyrlige opplevelser er med rette blitt ansett som en «roman», den første i europeisk litteratur.

Kr 379,-

Lanseringsdato 6. februar

Kontaktopplysninger til forfatter: kapollestad@gmail.com og 97087110

 

 

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950
Julia Kleppestø Selbekk

Julia Kleppestø Selbekk

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 41208500

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.