Følg Cappelen Damm

Hva er nøkkelen til et langt og meningsfullt liv?

Pressemelding   •   apr 27, 2017 14:00 CEST

Den japanske øya Okinawa har verdens høyeste konsentrasjon av lykkelige hundreåringer. Hva er hemmeligheten?

Norge er kåret til verdens lykkeligste land i World Happiness Report 2017, men det er hundreåringene på den japanske øya Okinawa som lever lengst! De to spanske forfatterne Héctor García og Francese Miralles har skrevet bok om den japanske hemmeligheten.

2016-tall fra Statistisk Sentralbyrå viser at menn kan forvente å leve 80,6 år og kvinner 84,2 år i Norge. Japanske kvinner har høyest levealder – og nettopp det at Okinawa har verdens høyeste konsentrasjon av lykkelige og fornøyde hundreåringer, gjorde at de spanske forfatterne ville undersøke hvordan disse hundreåringene lever og tenker.

Utover sunn mat, frisk luft, grønn te og godt klima, viser det seg at nøkkelen ligger i deres ikigai. Ifølge japansk tradisjon har alle en ikigai, som betyr en grunn til å leve. Det er nettopp den som får oss til å stå opp om morgenen, og som gir livet vårt verdi og mening.

Boken, som er solgt til over tretti land, gir deg verktøy til å finne din ikigai – slik hundreåringene på Okinawa gjør det.

Om forfatterne:
Francesc Miralles fra Barcelona har en universitetsgrad i tysk, og har vært forlegger. Han har skrevet en lang rekke bøker, både for barn og voksne.

Héctor García er født i Spania, men har bodd ti år i Japan. Før dette arbeidet han som softwareingeniør hos CERN i Sweits.

For mer info, sjekk Cappelen Damms nettsider

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.