Gå videre til innhold
Innblikk i verdens mest totalitære stat og de hemmelige fengslene

Pressemelding -

Innblikk i verdens mest totalitære stat og de hemmelige fengslene

Innblikk i verdens mest totalitære stat og de hemmelige fengslene

På Litteraturhuset søndag klokken 1600 kan man få et unikt innblikk inn i Nord-Korea, et av verdens mest lukkede land. Norsk Pen arrangerer da et seminar i samarbeid med Cappelen Damm hvor blant annet to nordkoreanske flyktninger forteller sine historier. Møtet er åpent for alle og det er fri entre.

Les mer om dette her: http://www.litteraturhuset.no/program/2012/09/historierfranordkorea.html

 

Nord-Koreas politiske fangeleire har eksistert dobbelt så lenge som GULagene i Stalins Sovjet og tolv ganger så lenge som nazistenes konsentrasjonsleire.  Veldig få av dem som er født og oppvokst i disse leirene har greid å flykte. Men det gjorde Shin Dong-hyuk.

Cappelen Damm lanserer neste uke boken Flukten fra leir 14 hvor den prisbelønte journalisten Blaine Harden forteller den sterke historien om Shin Dong-hyuks fangenskap og hans forbløffende flukt. Gjennom Shins beretning får vi et innblikk i de hemmelige fengslene i verdens mest totalitære stat. Shin visste ingenting om det sivile livet utenfor murene. Han betraktet sin mor som en motstander i kampen om maten, vaktene oppdro ham til å bli en tyster og han var vitne til henrettelsen av sin egen familie. Mellom 150 000 og 200 000 mennesker jobber som slaver i disse leirene. Til tross for at de er synlig på satellittbilder, benekter nord-koreanske myndigheter for at de eksisterer. 

Hardens opprivende fortelling avslører de skjulte sidene til dette regimet. Flukten fra leir 14 er en unik vitneskildring fra innsiden av et av verdens mørkeste riker.

 

 

Related links

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950
Julia Kleppestø Selbekk

Julia Kleppestø Selbekk

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 41208500

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.