Gå videre til innhold
Marta Breen og Jenny Jordahl har stor internasjonal suksess med "Kvinner i kamp" som når er solgt til hele 19 land. The Guardian omtaler boken som globalt relevant og innbydende
Marta Breen og Jenny Jordahl har stor internasjonal suksess med "Kvinner i kamp" som når er solgt til hele 19 land. The Guardian omtaler boken som globalt relevant og innbydende

Pressemelding -

Internasjonal suksess for norske "Kvinner i kamp"

Forfatter Marta Breen og illustratør Jenny Jordahl har internasjonal suksess 
med boken 
Kvinner i kamp. 150 år med frihet, likhet, søsterskap. Cappelen Damm Agency har solgt rettighetene til hele 19 land, og det inkluderer alt fra USA, Storbritannia og Tyskland til Sør-Korea, Brasil og Albania.

Boken er en lett tilgjengelig innføring i kvinnebevegelsens historie som begeistret norske kritikere da den ble lansert våren 2018. Nå anbefaler også den engelske avisen The Guardian Kvinner i kamp og omtaler boken som globalt relevant og innbydende. Det er imidlertid ikke bare Guardian som er entusiastisk, også resten av verden lar seg begeistre. Det er ingen tvil om at den originale utgivelsen treffer tidsånden og har bred appell.

18-års grense i Russland
Kvinner i kamp har tydelig truffet en streng i så vidt forskjellige land som Albania og Sverige, og viser at viktige fortellinger er universelle. Boken må imidlertid tilpasses de svært ulike landene den skal selges i. Det er nemlig ingen selvfølge i alle land at man lovlig kan vise nakenhet eller kjærlighet mellom to av samme kjønn. I Russland er det ulovlig å «promotere homofili» for barn og ungdom. Boka må derfor pakkes i plast og påklistres et merke om 18-årsgrense. I USA har nakne overkropper fått litt klær på seg, for at ingen brystvorter skal vises.

Tegneserien om feminismens historie
I boka forteller Breen og Jordahl i tegneserieformat om kvinnebevegelsens mange dramatiske kamper. Fra erklæringen av kvinners rettigheter i 1848, gjennom blant annet kvinnebevegelsen, suffragettene, prevensjon og abortspørsmålet og til Malalas kamp, menneskehandel og kjønnslemlestelse.  

Emner

Kategorier


For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.