Følg Cappelen Damm

Internasjonal suksess for norske "Kvinner i kamp"

Pressemelding   •   des 10, 2018 07:28 CET

Marta Breen og Jenny Jordahl har stor internasjonal suksess med "Kvinner i kamp" som når er solgt til hele 19 land. The Guardian omtaler boken som globalt relevant og innbydende

Forfatter Marta Breen og illustratør Jenny Jordahl har internasjonal suksess 
med boken 
Kvinner i kamp. 150 år med frihet, likhet, søsterskap. Cappelen Damm Agency har solgt rettighetene til hele 19 land, og det inkluderer alt fra USA, Storbritannia og Tyskland til Sør-Korea, Brasil og Albania.

Boken er en lett tilgjengelig innføring i kvinnebevegelsens historie som begeistret norske kritikere da den ble lansert våren 2018. Nå anbefaler også den engelske avisen The Guardian Kvinner i kamp og omtaler boken som globalt relevant og innbydende. Det er imidlertid ikke bare Guardian som er entusiastisk, også resten av verden lar seg begeistre. Det er ingen tvil om at den originale utgivelsen treffer tidsånden og har bred appell.

18-års grense i Russland
Kvinner i kamp har tydelig truffet en streng i så vidt forskjellige land som Albania og Sverige, og viser at viktige fortellinger er universelle. Boken må imidlertid tilpasses de svært ulike landene den skal selges i. Det er nemlig ingen selvfølge i alle land at man lovlig kan vise nakenhet eller kjærlighet mellom to av samme kjønn. I Russland er det ulovlig å «promotere homofili» for barn og ungdom. Boka må derfor pakkes i plast og påklistres et merke om 18-årsgrense. I USA har nakne overkropper fått litt klær på seg, for at ingen brystvorter skal vises.

Tegneserien om feminismens historie
I boka forteller Breen og Jordahl i tegneserieformat om kvinnebevegelsens mange dramatiske kamper. Fra erklæringen av kvinners rettigheter i 1848, gjennom blant annet kvinnebevegelsen, suffragettene, prevensjon og abortspørsmålet og til Malalas kamp, menneskehandel og kjønnslemlestelse.  

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.