Følg Cappelen Damm

Krim for barn med mord i hønsegården og katte(kid)napping

Pressemelding   •   sep 24, 2019 10:59 CEST

Krim for barn er i vinden. Cappelen Damm lanserer hele tre nye serier for aldersgruppen 9-12 år: Dyrenes detektivbyrå, Snushanen Hilmar og Detektivene på Torshov.

Cappelen Damm lanserer hele tre nye detektivserier for de yngste i høst. I tillegg er en ny Purriot-bok på markedet, som vanlig med frukt- og grønt i alle roller. Bak de nye seriene finner vi drevne forfattere og blant detektivene: en hane, en hvalross og en mink - i tillegg til smarte barn. Her er mysterier, skumlerier og spenning for barn fra 6-12 år.

Chicken noir

Radarparet Carina Westberg og Tore Aurstad, kjent bl.a. for sine voksenkrimbøker, har skapt en ny sjanger: Chicken noir, med Snushanen Hilmar i hovedrollen, en blanding av Dick Tracy og Philip Marlowe. Snushanen Hilmar er også tittelen på den nye serien. Første bok ut er Mord i hønsegården, en skikkelig hardkokt krim. Her leker forfatterne seg med elementer fra klassisk, britisk kriminallitteratur på en humoristisk og underholdende måte. Serien er illustrert med sort/hvitt-illustrasjoner av Regine Toften Holst. Anbefalt alder 9-12+ år

Detektivene på Torshov

Med serien Detektivene på Torshov debuterer den bestselgende krimforfatteren Samuel Bjørk som barnebokforfatter. Her møter vi Kim, som går i sjette klasse. Når fotballkarrieren strander, bestemmer han seg for å starte en detektivklubb sammen med vennene Pølsa, Aryan og Heidi. De møtes på tørkeloftet i gården, kommuniserer via walkie talkie og studerer ivrig Den Store Detektiv-håndboka. I første bind i serien, Det forsvunne perlekjede, settes gjengen på prøve. Fru Abrahamsens perlekjede blir stjålet og moren til Aryan mistenkt... Anbefalt alder 9-12 år.

Dyrenes detektivbyrå

Forfatter Endre Lund Eriksen og filmmannen Gisle Normann Melhus står bak den ferske serien Dyrenes detektivbyrå. Her møter vi en pensjonert mesterdetektiv i hvalrossham, en hyperaktiv mink og den dyreglade menneskejenta Nora. En kattunge forsvinner. Hvem er Kattenapperen? Serien er

fargerikt illustrert av tidligere nevnte Regine Toften Holst. Anbefalt alder: 6-9 år.

Mesterdetektiven Purriot er tilbake!

"Kvalitetskrim for kidsa", har Elin Solvang i magasinet Mamma kalt Purriot-serien, som så dagens lys i 2012. Nå er verdens beste grønnsaksdetektiv tilbake! Purriot og den hodeløse kvinnen er bok nummer seks i serien om den populære mesterdetektiven. Historien utkom som lyttervennlig og morsom lydbok på Storytel allerede før sommeren. Som før er det det elleville paret Bjørn Rørvik og Ragnar Aalbu (ill.) som står for de absurde innfallene og utfallene, som er like tilstedeværende i tekst som i illustrasjoner. Bok nummer to i serien, Purriot og den forsvunne bronsehesten, hadde i fjor premiere som barneopera. Anbefalt alder: 6-9+ år.

Kontaktperson i forlaget: Kommunikasjonsrådgiver Anne Østgaard, anne.ostgaard@cappelendamm.no / mobil: 971 64 649

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.