Gå videre til innhold
SPARER MILJØET OG LOMMEBOKEN: For Kristoffer Tvilde og familien ble det sjokkerende å være vitne til hvor mye spiselig mat som kastes kun fordi «best før-datoen» er overskredet eller fordi grønnsakene er blitt litt slappe i fisken. Foto: Ida Bjørvik
SPARER MILJØET OG LOMMEBOKEN: For Kristoffer Tvilde og familien ble det sjokkerende å være vitne til hvor mye spiselig mat som kastes kun fordi «best før-datoen» er overskredet eller fordi grønnsakene er blitt litt slappe i fisken. Foto: Ida Bjørvik

Pressemelding -

Kristoffer Tvilde er en mester i å lage retter basert på rimelige råvarer og restemat!

Gruer du deg til høsten? I disse dager skal studentene bestemme seg for hvilke studier de skal begynne på. Barnefamilier prøver å nyte sommerferien uten å tenke for mye på økte matvarepriser, høye strømregninger og rentehopp. Kristoffer Tvilde, bedre kjent som sparekongen og @krisslovesfood på Instagram, har gjort det til sitt levebrød å gi deg og meg de aller beste tipsene til å spare penger på mat uten at det går på bekostning av smaken.

Mye å spare på å spise rester

Så hvordan spise som en konge på lavt budsjett denne høsten? Økonom og matprofil Kristoffer Tvilde måtte nemlig stille seg dette spørsmålet i 2013 da han og samboeren lånte over evne og kjøpte seg rekkehus. De begynte med dumpster diving, oppdaget hvor mye man sparer på å spise rester og bruke sansene i stedet for å kaste mat utgått på dato. De neste årene reduserte paret matbudsjettet fra 8000 til 1500 kroner i måneden. To barn og fire år senere startet Kristoffer Instagram-kontoen @krisslovesfood og deretter sin egen TikTok-kanal, og i dag har kontoene vokst seg til svimlende 150 000 følgere.
 
Senk matbudsjettet - ikke smaken

Ultimo august debuterer Kristoffer Tvilde som kokebokforfatter med sine smarte, smakfulle og overraskende ideer til hvordan du tryller frem retter med maten du allerede har på kjøkkenet. I Sparekokeboka får du drøssevis av oppskrifter, mange av dem basert på typiske norske middagsrester.

– I kokeboka skal jeg gi deg et helt arsenal av fantastiske retter som ikke vil blakke deg, og vise deg hvordan du reduserer matsvinn på 1-2-3. Jeg skal guide deg til hvilke matvarer du bør se etter, kurere datoskrekk, lære deg de beste restemattriksene og vise hvordan du med enkle og nyttige grep kan senke matbudsjettet ditt – uten at det går på bekostning av smaken! sier forfatterdebutanten.

Kristoffer Tvilde kan nås på mobil 413 37 635 eller e-post krisslovesfood@gmail.com

Nikolai Kaatorp Mathisen, daglig leder Teamtomorrow.no, kan nås på mobil 930 92 055 eller e-post Nikolai@teamtomorrow.no

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.