Følg Cappelen Damm

Kunsten å bli norsk

Pressemelding   •   okt 22, 2019 14:57 CEST

Veroncia Salinas er forfatter, skuespiller og filolog, og ansatt i organisasjonen Leser søker bok. FotoKristin Aafløy Opdan

Veronica Salinas flyttet til Norge etter krisen i Argentina i 2001. I 2016 utga hun den selvbiografiske ungdomsromanen OG - En argentinsk au pairs ordbok, om kunsten å bli norsk. Boken er fortsatt like aktuell, og går rett inn i innvandrings- og integreringsdebatten. Romanen beskriver hvordan det er å ha ett ben i hjemlandet og ett ben i Norge, en situasjon enhver immigranter kan kjenne seg igjen i. Den har så lang kommet i to utgaver og flere opplag.

OG er en enkel og samtidig kompleks roman om identitet og språk. En roman med et annerledes, sårt, friskt og humoristisk blikk på Norge og menneskene som lever her. Og en roman om landet man har måttet reise fra. Jeg-personen i romanen går gjennom en identitetskrise. Hun er ny i Norge. Savnet etter hjemlandet Argentina er stort, men det er umulig for henne å reise tilbake. Dette er en roman om hva språk kan bety. En roman som utvider horisonten for leseren med sitt både globale og lokale blikk.

En bok for både ungdom og voksne lesere
Kjernemålgruppenen for OG er ungdom mellom 13-18 år, men boken kan like gjerne leses av voksne. Av "nye" nordmenn - og av dem som er etnisk norske, for å forstå mer, om seg selv og det å være «norsk». Kanskje burde den være obligatorisk lesning for alle som på et eller annet vis jobber med asylsøkere, flyktninger og andre innvandrergrupper?

"...en sjarmerende liten bok om å komme fra et sted til et annet, og gjenkjennelig for alle som har lært et nytt språk i voksen alder."
Bjørn Gabrielsen, DN

"...galgenhumor i de ufullstendige setningene og potensielle misforståelsene. (...) en politisk historie om overklasser og underklasser (…) en personlig, individuell historie om sosial og geografisk mobilitet, og om jakten på tilhørighet (…) et slags globalsosiologisk case."
Morten Olsen Haugen, barnebokkritikk.no

Veronica Salinas (f. 1977) er forfatter, skuespiller og filolog. Hun er født i Argentina og har spansk og indiansk bakgrunn. Etter den store økonomiske og sosiale krisen i Argentina flyttet hun til Norge i 2001. I tillegg til sin skuespiller- og filologutdanning, har Salinas også tatt forfatterutdanningen ved Norsk Barnebokinstitutt. Hun har spilt og skrevet tekster for Nordic Black, Det Norske Teatret, Beaivváš Sámi Nášunálateáhter og Riksteatret. I 2012 ga hun ut sin første bildebok, "Reisen", og i 2015 kom "Sulten" . Begge bøkene er illustrert av Camilla Engman og gitt ut på Magikon Forlag. "Reisen" er solgt til utgivelse i Danmark, Sverige, Canada, USA og Frankrike.

Se forfatterens hjemmeside: http://www.salinas.no/

Kontaktinfo til Veronica Salinas: Tlf: 926 10 198 /e-mail: veronica@salinas.no

Kontaktinfo i forlaget, Anne Østgaard: Tlf. 971 674 649 / anne.ostgaard@cappelendamm.no /

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.